sunnuntai 16. elokuuta 2015

Tottelemissta ja jälkiä

Tänään mentiin raunioradan kentälle ja maastoon tottelemaan ja jälkeilemään.

Tassu:
Tassu aloitti totteluharjoituksilla. Ihan alkuun kun päästin sen irti se juoksi metsän laitaan, Närrille tehdylle jäljelle ja toi sieltä Närrin jälkikepin. Hyvä? Sitten puuhattiin kaikenlaista tiheään tahtiin ettei nenä pässyt maahan tai katse ja jalat harhateille. Vähän imutusseuraamista, takaa sivulle, pujottelua ja jotain sellaista. Sitten oli pakko siirtyä toiminnallisempaan osioon eli pari vauhtinoutoa, luoksetulo kun Hannele piteli ja eteenmeno, jossa Hannele vei lelun kentän laitaan. Tassu lähti kovaa mutta ei löytänyt lelua ja jäi harhailemaan joten kutsuin pois. Uusi näyttö ja taas lähti kovaa ja löysi lelun ja palasi kovaa. Lopuksi otettiin keppi-ilmaisua eli kolme keppiä maahan ja Tassu narussa kulkemaan. Kahteen se reagoi ihan selvästi, kolmas ei enää kiinnostanut. Tehtiin sama kentän laidalla kanervikossa, kaksi ilmaisi, kolmannen vasta kun ei päässyt eteenpäin sen kohdalta. Joka välissä ja lopussa leikittiin ja se oli Tassun tottelevaisuustreeni. Tassun jälki kulki hyvin kuivassa maastossa, siinä oli kulma ja paljon tyhjää. Nostossa härväsi vähän aikaa, mutta sitten lähti jäljelle hyvin keskittyen. Ensimmäisellä pitkällä tyhjällä se hetkeksi turhaantui, alkoi haukkua ja yritti eri suuntaan, mutta palasi sitten jäljestämään. Siitä eteenpäin jälki olikin tosi hyvä, eteni reippaasti ja nenä maassa, kulma hyvin. Jälki kyllä loppui liian aikaisin, juuri kun Tassu oli oikein saanut siitä kiinni. Täytyy seuraavalla kerralla tehdä oikein reilusti pitempi, että Tassu pääsee kunnolla jäljestämään. Loppupurkissa oli raejuustoa, se maistui.

Raiku:
Raiku aloitti pk-seuraamisella, joka oli varsin löysää. Takapalkalla heti parempi. Sitten siirryttiin tokoon, ohjattuun noutoon - toisella käskyllä älysi tuoda kapulan. Kovin epävarmaa. Kahden merkin kiertoa kahdeksikkona. Hieno estenouto ja todella hieno eteenmeno. Siinä Raikun tottelemiset. Sen jälki kulki ensin tien suuntaisesti ja sitten metsään ja raunioradalle. Nostossa otti ensin polkua kävelleitten ulkoilijoitten jäljen, mutta lyhyellä janalla sitten oman. Ensimmäisen tien ylityksessä pyöri pitkään, siitäkin oli nähty ihmisiä kulkevan jäljen tekemisen jälkeen. Löysi kuitenkin oman mutta polun ylityksessä lähtikin polkua pitkin harhalle. Sinne oltaisiin menty ilman jäljentekijän läsnäoloa. Pitkään se olisi vaan seurannut polkua mutta lopulta otti oman jälkensä ja sen jälkeen jäljesti oikein hyvin tien yli, hiekalla ja pienen raunioiden ylityksenkin. Kaikki kepit nousivat.

***
Ihan joka päivä ei treenata. Eilen käytiin Kolilla ja Tassu pääsi juoksemaan ja läträämään nuoren Unnan kanssa Höytiäisen tuuliseen rantaan. Oli siellä Raikukin, mutta se puuhaili omiaan tai seisoskeli haukkumassa. Niinpä se ei kuviin juurikaan osunut.







Yksi Raikukin



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti