maanantai 10. elokuuta 2015

Napakan pentukurssilla: kontaktia, luopumista, seuraamista

Niin ollaan innostuneita koululaisia että mentiin Tassun kanssa vielä toisellekin pentukurssille, Niina Leinosen koirakoulu Napakkaan. Tai no, Tassu ei nyt ihan kauhean innostunut ollut. Piti olla hihnassa, ei päässyt tapaamaan ketään ja tehtiin kummallisia ja Tassun mielestä selvästi turhia asioita. Ohjelmassa olivat kontakti, luopuminen ja seuraaminen. Kontaktitreenissä suljetuissa nyrkeissä oli nameja ja kun koira katsoo, palkataan. No Tassu ei katsonut. Yritti aikansa saada nameja nyrkistä ja sitten luovutti ja alkoi härvätä ympärilleen. Koutsi neuvoi sitten (myös joitakin muitakin) pitämään vaikka piippiip ääntä, jolloin Tassukin hämmästyi ja otti oikeaoppisen kontaktin. Luopuistreeni meni paljon paremmin, luopumista on harjoiteltu ja se sujuu Tassulta jotenkin luonnostaan. Liekö hyvä vai huono. Imutusseuraamisen harjoitteluun olisi pitänyt olla pitkittäin leikattuja nakkeja joita koira voisi imeä, mutta minähän olin tietenkin unohtanut. Imutettiin pienillä nakkipaloilla, mutta ihan selvästi pitkänomainen imettävä toimisi paremmin. Täytyy kokeilla. Sormien asento imutuksessa näyttää olevan jotenkin aivan oleellinen, sitä koutsi kommentoi. Lopuksi perusasentoon tulemista selän takaa kiertäen, se sujui hyvin.

Tassu oli aika levoton eikä kauhean hyvin jaksanut keskittyä kokoaikaiseen nyhväämiseen, mutta kyllä sen kaikkea sai kuitenkin tekemään. Välillä yritin leikittää, mutta kun alakulmuri jäi patukkaan niin ei sekään oikein innostanut. Jahtasi lelua kuitenkin innokkaasti ja silloin unohti että kentällä oli monta koiraa, joita ei päässyt tapaamaan. Kyllä se siitä :)

Kurssin viimeistä kertaa varten (kahden viikon päästä) kaikkien pitää harjoitella joku temppu joka esitetään. Temput eivät oikein ole minun alaani, mutta jalkojen välistä pujottelun onnistuin muinoin Aihkille opettamaan, joten jospa se.

Illalla lenkin jälkeen yritin vähän aktivoida Raikua pienillä seuraamisilla, mutta myös Tassu ilmaantui heti viereen tillittämään. Tehtiin sitten kahden koiran tokoa eli takaperin kävelystä seisomisia ja jumpattiin kaukoja. Tassu oli tosi skarppina ja keskittyneenä kun ei ollut häiriöitä ympärillä vaan vain makupaloista kilpaileva Raiku vieressä. Lenkin ajan Tassu oli selvästi tavallista herkemmin kuulolla, kolmen vartin intensiivisen yhdessä tekemisen seuraukset näkyivät. Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti