keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Voihan lahna eli tokokoulutuksessa

Joan tokokurssilla tänään ensin kolma kahden liikkeen sarjaa ja palkka. Valitsin alkuun seuraaminen ja metallinouto. Seuraamisessa jossain lähistölla laahusteli joku koira, välillä ihan kontaktissakin. Metallinouto kohtalainen, palautusvauhti hidas ja luovutus kaukana, mutta kuitenkin. Toiset kaksi liikettä olivat ruutu ja kaukot. Palkkakuppi oli kentän laidalla, ja sinnehän Raiku lähti, oikein reippaasti, kaksi kertaa. Siirryttiin lähemmäs ja kouluttaja kävi näyttämässä ruudun, no, sitten tietenkin onnistui. Loppuseuraaminen tosi väljää. Kaukot hienot! Ei liikkunut yhtään vaikka ohjasin kaukaa. Ihme. Kolmannet liikkeet olivat luoksari ja tunnari. Luoksarista kouluttaja huomautti vain siitä, että annoin maahan -käskyn liian myöhään, Raiku toimi hyvin. Tunnarissa nosti ensin väärän, sitten oman. Nollaksi meni.

Treeneissä oli meidän lisäksi vain yksi koira, joten Tassu pääsi vain hetkeksi katselemaan sen treenejä kauempaa. Tehtiin vähän perusasentoa ja noutoleikkiä. Se on nyt edennyt niin, että ensin hetsaan patukalla, sitten heitän sen pienen matkan päähän ja lähden juoksemaan. Tassu hakee patukan ja juoksee perässä ja ohi, jolloin käännyn ja kutsun ja se lähtee tulemaan kohti patukka edelleen suussa. Selvästi tykkää tästä leikistä.

Toisella Raikun kierroksella korjailtiin ensimmäisen ongelmia. Ensin ruutua, jonne lähti laahustaen, jolloin kutsuin takaisin ja huomautin, että tuollainen ei kyllä ole mitään. Sitten hetsattiin ja jo meni ruutuun vauhdilla. Pari lähetystä ihan läheltä ja namia perään. Raiku alkoi heräillä, mutta alkoi tehdä taas lahnaseuraamista, josta piti huomauttaa, sen jälkeen se olikin yhtäkkiä ihan täysillä mukana. Treenattiin seuraamaan lähtöä kun se jätettiin maahan, ohjasin namilla lähemmäs. No paikka ei paljoa parantunut, vauhti kyllä.

Lenkin jälkeen mentiin vielä Raikun kanssa tekemään tunnaria, kaksi ihan kohtuullista, siirteli väärää mutta ei ottanut suuhunsa. Kaukojen siirtymiä palkaten joka vaihdosta, alkoi innostua. Ehkä alun lahnailuun vaikutti sekin, että Raiku otettiin suoraan autosta eikä se päässyt edes jalkaa nostamaan ennen kentälle menoa. Tiedä häntä. Onneksi kuitenkin lopussa kentällä oli taas hyvällä vireellä toimiva koira. Täytyy muistella vain sitä, muuta ei enää ole ennen lauantaita tehtävissä.

Kun lopetin Raikun kanssa ja vein sen autoon, takakontissa oli yksi hyvin kiukkuinen Tassu. Että muka vain Raiku saisi tehdä, sellainen ei Tassulle käynyt ollenkaan. Kun se lopetti ääneen kiukuttelunsa, otin sen ulos. Hallin pihalla oli Soile, Tassun erityinen ystävä, joka kutsui sitä. Sinne meni ja pyöri siliteltävänä. Siihen tuli myös lauma shelttinarttuja, ja yhteen Raiku ihan suorilta ihastui, ei mitään räksytystä vaan hännän vispaamista ja haistelua. Muutamaa ohi kulkenutta koiraa Tassu sai "katsoa" ja ihan rauhassa katsoikin. Siinä oli Tassun lopputreeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti