sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Lisää ahkerointia

Tänään tallasin molemmlle jäljet Jaamalle. Alle puolentoista tunnin lenkki ja sitten Tassu noin 30 metrin jäljelleen. Kannoin sen ohjeen mukaan jäljen päähän, ja ryntäämällä se lähti. Pidätin, se kävi istumaan ja vinkui. Alkoi sitten uudestaan, pidätin kun kiskoi ja kohta se alkoikin syödä nameja ja edetä rauhassa. Loppupurkilla häntä alkoi vispata.

Raikulla oli melko lyhyt jälki, ryteikössä, suon laidassa ja lopulta tien vartta pitkin. Jana suora, vähän tarkisti takajälkeä mutta ihan vähän vaan. Jälkeä se ajoi melko nopsasti. Kolmesta kepistä viimeisen ohi meni noin metrin sivusta, pari metriä kuljettuaan korjasi ja kääntyi takaisin kepille. Tien viereen tultaessa lähti ensin tien yli, sitten väärään suuntaan. Seurasin sitä katsoakseni, ottaako se siitä vahvistusta väärälle suunnalleen, mutta hetken päästä korjasi ja palasi jäljelle. Ajoi vähän loppupurkin ohi, mutta huomasi sitten jäljen loppuneen ja palasi ja löysi purkin. Se oli opettavainen jälki, emännälle siis.

Ettei treenaaminen jäisi liian vähille, tehtiin vielä esineitä. Sidoin molemmat puuhun ja ensin esine Tassulle, noin kymmenen metrin päähän Tassua innostaen. Päästin sen puusta (jossa kiinni ollessaan se kiljui ja riehui ja rempoi) ja se juoksi täysillä esineelle, otti sen suuhunsa ja lähti tuomaan täysillä. Innostin vielä ja se toi ihan käteen asti. Ehkä kokeilen seuraavan kerran vuoden päästä ja siihen asti olen sitä mieltä, että Tassu osaa esine-etsinnän ja noudon :) Raiku lähti vuorollaan, vein esineen vähän kauemmas ja Raiku tietenkin jäi pyörimään siihen lähemmäs. Lopulta se kuitenkin löysi ja toikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti