keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Raiku tokotunnilla, Tassu pentukoulussa, osa 4

Tämä ilta vietettiin Pärnävaaralla: ensin Raikun tokokoulutusta kuudelta ja kahdeksalta Tassun pentukoulu. Emännälle ihan liikaa.

Raiku teki kahdessa setissä + alussa ryhmäliikkeenä istuminen. Kesti minuutin ja menin oikein piiloon, vaikka Raiku on tätä liikettä tehnyt tasan kaksi kertaa. No siellä istui. Omalla vuorolla ensin kaukoja niin, että Raikun takana hälisi ihmisjoukko, jonka takana oli takapalkka. Otin hyvin kaukaa istu - seiso, ei edennyt. Sitten jätin seisomaan ja ekalla kerralla lähti siitä liikkeelle ennen mitään käskyä. Uudestaan tehtynä teki tosi hyvän istumisen. Sitten ruutu niin, että ensin käytiin repimässä patukkaa ruudussa, sitten lähetys. Meni sivusta sisään ja katsoin, että oli ruudun takana, joten käskytin uudestaan. No ei ollutkaan vaan ihan ruudussa - näin niitä liikkeitä sabotoidaan. Toisella kerralla ruutuun vietiin lelu, ja Raiku meni reippaasti ja jäi seisomaan keskelle ruutua, ei edes huomannut lelua. Kouluttaja sitten meni leikkimään sen kanssa. Metalli hyppynoutona, ei ottanut suuhunsa. Kouluttaja käski kokeilla haukuttamista, joten heitin kapulan, sanoin hauku ja Raiku lähti kohti kapulaa. Sanoin uudestaan hauku, se pysähtyi, oli aivan ihmeissään ja alkoi sitten haukkua innoissaan. Käskin tuoda kapulan ja ymmärsihän se, toi oikein laukalla. Toisella setillä vielä metalli koeliikkeenä, toi mutta hitaasti. Luoksari ilman takapalkkaa, vähän maahanmeno venyi.

Puolen tunnin lenkin jälkeen Tassu pääsi kouluttautumaan. Alkuun tehtiin ohituksia, missä seurautin imuttamalla, meni tosi hyvin, ei pomppinut ja pysyi kontaktissa. Toisia koiria kierreltiin samalla menetelmällä, käytiin kulkemassa "rata" jossa oli puomin ylösmeno maata vasten, liukas osuus, pieni keinahtava lauta, kasa lautoja ja muoviosuus. Tassu meni niin vauhdilla että tuskin edes huomasi kulkevansa jossain oudossa. Muovia se olisi jäänyt repimään. Paljon kontakteja edessä ja sivulla, leikkiä patukalla ja luopumista sekä namialustalle lähetystä. Hallissa sisälläkin käytiin ja Tassu juoksi pari kertaa putken läpi. Maahanmenoakin vähän reenattiin ihan käsiavulla. Ja sitten koitti hetki jota Tassu oli koko ajan odottanut: pentuleikki. Tassu leikki alkuun Zarcon kanssa mutta sitten rellesti pitkään seitsemänkuisen shelttipoika Haloon kanssa. Minishelttien omistajat yrittivät jälleen suojella koiriaan Tassulta, sen leikki on sen verran rajua. Tämä pentukoulu ainakin sosiaalistaa pentuja ellei mitään muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti