maanantai 8. kesäkuuta 2015

Pentukoulussa osa 1, tokokokeessa osa 3x0

Tassu aloitti tänään koulu-uransa Sporttirekun pentukurssilla Pärnävaaran hallin ulkokentällä. Kurssilla oli Tassun lisäksi viisi pentua, kaksi ihan pientä ja kaksi vähän isompaa shelttiä, ja ihan pikkuinen labbis. Kentälle mentäessä Tassu aloitti räyskän, mutta rauhoittui "katsoo" käskyllä istumaan ja katselemaan ja ottamaan kontaktia. Petukurssin tehtävät olivat Tassulle ihan piece of cake: luoksepäästävyys, ei ongelmia, luoksetulo, tuli täysillä, kulkeminen radalla, jossa oli alustana muovia ja styroksia, meni innoissaan ja olisi halunnut alkaa kaivaa styroksia. Lyhyeksi laitetun agilityputken läpi juoksenteli ihan omia aikojaan. Esteen kiertämisen tarjoamismenetelmällä älysi heti kun lakkasi haistelamasta maata. Välillä leikittiin narupallon kanssa ja tehtiin perusasentoa, näissä Tassu oli täysin keskittynyt tekemiseen. Mutta aina kun lähdettiin liikkeelle, alkoi kiukkuisesti haukkua toisille. Lopuksi tehtiin pieni ohjattu kävely kaikkien pentujen kanssa hiihtolatujen ylityssilloille, ja se oli se kurssin vaikein osa, kun Tassua räyskätytti koko ajan. Päädyttiin kulkemaan muitten perässä ja loppumatkalla Tassu kulki jo ihan nätisti. Sitten pennut päästettiin tutustumaan toisiinsa ja siellä Tassukin pyöri penturykelmässä ihan pokkana, ystävällisesti kaikkia haistellen. Ongelma ei siis ole aggressio yleensä vaan ehkä epävarmuus yhdistettynä komenteluun tai vahtimiseen? En tiedä. Koulun päättymisen jälkeen kentälle tuli Tassun vanha kaveri Zarco ja ne aloittivat juoksemisen, vaanimisen, painimisen ja kaiken muun pentuhommailun - ja jatkoivat sitä melkein tunnin. Kun vielä ennen koulua oli käyty melkein tunnin lenkillä ja leikkituokion jälkeen käytiin puolisen tuntia, kotona on ollut erinomaisen soma nukkuva Tassu.

Raiku kävi viikonloppuna tokon sm-kisoissa Ylöjärvellä Lappalaiskoirien joukkueessa. Voittajan liikkeet olivat kolmessa kehässä, koiria ja ihmisiä oli joka puolella ja Raiku oli selvästi vähän ihmeissään. Aloitusliike oli ruutu, Raiku eteni kaksi metriä ja pysähtyi. Se siitä, nolla. Seuraaminen oli ihan kohtalaista, vähän väljeni ja perusasennot olivat vinoja, taisi olla jotain 7 (arvostelulomake tulee vasta myöhemmin, kun lähdettiin ajamaan kotia kohti ennen kisojen päättymistä). Kaukoissa otti asekleita maasta seisomaan siirtymässä, ahdisti varmaan olla niin kaukana kun selän takana kulki koiria, muuten vaihdot tosi hyviä. Etenemä oli monen mielestä niin pieni, että liikkeestä olisi pitänyt tulla pisteitä, mutta ei tullut. Toisessa kehässä ensin hyppynouto, vino luovutus, kasin kieppeillä pisteitä. Tunnarissa meni reippaasti, haisteli rauhallisesti ja toi reippaasti oman. Luovutus kaukana ja vinossa, kasin luokkaa. Luoksarin mähläsin itse, ensimmäisellä käskyllä ei lähtenyt, annoin toisen jolloin lähti, mutta annoin sitten vielä kolmannen eli itse nollasin liikkeen. Stopit hienot. Seuraavassa kehässä ensin metalli. Meni hyvin, otti suuhun ja alkoi tuoda, mutta sitten rupesi kyttäämään jotain takanani ja päätyi seisomaan oikealle sivulle tuijottaien sitä jotain, kapula kyllä suussa. Taisi saad viisi. Istumien jotain kasi, seuraaminen ei enää ollut kovin intensiivistä. Paikallamakuusta ysi, meni maahan hitaasti, alkoi jo Raiku olla aika puhki. Vaikka taaskaan ei tullut tulosta, jäi kuitenkin ihan positiivinen fiilis. Se kyllä osaa kunhan kaikki osuu kohdalleen.

Tänään pentukoulun jälkeen virittelin ruudun vielä korjaussarjaa varten. Vietiin sinne yhdessä namia ja lähetin Raikun kolmestakymmenestä metristä, ja tietenkin sinne meni, todella kovaa. Nyt pitää treenata paljon ruutua ja aina namialustalla, että se oppii että juostaan suoraa niin kauan kunnes tulee nami. Myös kaukoja tehtiin todella pitkältä välimatkalta, ei minkäänlaisia ongelmia, nopeat vaihdot eikä yhtään edennyt. Etenemistä istumasta seisomaan onkin vaikea korjata, kun se ei tee sitä koskaan muulloin kuin kokeessa. Hmm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti