maanantai 15. kesäkuuta 2015

Pentukoulussa, osa 3

Tassun pentukoulupäivä. Ohjelmassa kontaktikävelyä koiraringin ympäri, mikä onnistui samalla strategialle kuin aiemmin: naksua ja namia ja Tassu pomppi vieressä välittämättä muista pennuista. Kävely erilaisilla pinnoilla (muovia, styroksia, jotain liukasta, keinahtava lauta), ei ongelmia. Räminäpurkki ja sateenvarjo saivat aikaan suunnatonta kiinnostusta, olisi halunnut omia purkin ja leikkiä sillä. Kontaktia Tassu otti hyvin, tosin tunti on vähän pitkä aika istuskella kontaktissa, edessä tai sivulla, joten välillä reviteltiin narulelua ja leikittiin noutoleikkiä - sen idean Tassu on älynnyt. 

Koulun lopuksi tehtiin pieni kävely ympäristössä ja sen jälkeen pennut saivat alkaa leikkiä. Tassu oli kovasti kiinnostunut pienistä shelteistä, mutta vähän liian raju niille, joten piti toppuutella. Kurssilla on viisikuinen toisia koiria hysteerisesti pelkäävä sakemannityttö, sitä onnetonta Tassu lähti ajamaan takaa haukkuen oikein kunnon ajohaukkua. Onneksi Assi pääsi emännä turviin ja Tassu innostui jostakin toisesta pennusta. Enimmän aikaa se kuitenkin leikki taas Zarcon kanssa, näyttivät ihan sellaisilta nuorilta raggareilta reuhatessaan ja räyhätessään ympäriinsä muiden pentujen leikkiessä somasti pieniä pentupainejaan. Välillä Tassu piti ottaa hetkeksi jäähylle, kun se alkoi mennä vähän ylikierroksille.

Ennen koulua käytiin lenkillä Pärnävaaran kentän lähistöllä, siellä oli palveluskoiria treenaamassa. Kun oltiin ihan kentän laidalla ampuivat useita laukauksia. Raiku käänsi päätään laukaukset kuullessaan, Tassu ei huomannut koko juttua. Muuten on alettu päästä polkupyörien, rullalueistelijoiden, sauvakävelijöiden ja joskus koirienkin ohi ilman haukkua jos ehdin huomata kohteet ajoissa ja pyytää Tassua katsomaan. Silloin se istuu eteen tillittämään. Kyllä sen sisällä pieni potentiaalinen remmirähjä taitaa asustaa, mutta ehkä emännän dementia myöhenee kun koko ajan täytyy tarkkailla ympäristöä huomatakseen kaikki mahdolliset lähestyjät ennen koiraa :)

Yhdellä metsälenkillä Tassu ajoi variksen maasta puuhun ja jäi sen jälkeen ankarasti haukkumaan puun alle. Että terveisiä vaan isoisoisä Aihkille sinne jonnekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti