lauantai 27. kesäkuuta 2015

Ahkerointia

Torstaina mentiin Pärnälle tekemään tottista, jälkiä ja esineitä. Raiku aloitti tottiksella, liikkeestä istuminen meni maahanmenoksi, mutta esteet olivat tosi hyvät. Sotkettiin vähän lajeja ja Raiku teki ruudun, löysi hienosti, mutta loppuosassa lähti varastamaan. Huomautuksen jälkeen uusinta hyvä. Tassu kävi leikkimässä patukalla kentällä ja innokkaasti  leikkikin.

Raikun jälki kulki kangasmetsässä rinnettä ylös, sitten tien vartta, takaisin metsään, tien vartta, tien yli ja vähän matkaa metsässä. Janalla ensin lähti ihan vinoon, toisella lähetyksellä meni suoraan ja nosti jäljen. Neljästä kepistä yksi jäi, terävässä kulmassa ei mitään ongelmaa, tien varteen tultaessa jälleen ensin ylitti tien, mutta korjasi hyvin. Kyllä se osaa.

Tassun jälki alkoi vähän sekavasti, panin sen jäljelle väärästä kohdasta ja se ryysi menemään, vasta loppupuolella alkoi syödä nameja. Nevona, että se pitää kantaa jäljen alkuun ja laittaa siitä menemään niin tekee rauhallisemmin töitä.

Raikun esineruutu oli kohtalainen. Ensimmäisen esineen haki melko rivakasti, toista ei sitten löytänyt, mutta lähti kaksi kertaa. Käytiin etsimässä yhdessä. Ehkä sitä vähän hämäsi, että ruudussa oli ollut monta koiraa ja esineitten paikka oli vaihdellut.

Eilen käytiin rallytokossa. Pieni avoien rata. Raiku oli vähän felgmaattinen, sille ei selvästikään sovi, että se otetaan autosta ja heitetään kentälle, se tarvitsee vähän pidemmän virittelyn että heräisi. Radan teki sinänsä ihan nätisti, vire vaan oli huono.

Lenkin jälkeen tein Raikulle vielä tunnarin, se hyvä. Tassu puuhaili siinä tyhjän hallin tyhjällä pihalla omiaan. Sitten heitin metallikapulan, Raiku meni sinne ja jäi seisomaan kapulan viereen, ei tuonut vaikka useaan kertaan kehotin. Silloin paikalle ryntäsi Tassu, joka nosti kapulan ja lähti juoksemaan se suussaan. Tuli luokse narulelun houkuttamana. Yritin uudestaan, sama tulos: Raiku seisoo pää riipuksissa, Tassu juoksee kovaa luokse metallikapula suussa ja vaihtaa sen naruleluun. Sinänsä ihan hienoa että Tassulla ei (ainakaan vielä) ole metallikapulakammoa, mutta Raikun kanssa tämä pitäisi taas saada onnistumaan. Voi voi.

Torstain treeneissä oli mukana myös Tassun äiti Suri ja sisko Muste. Jokunen huono kuvakin tuli räpsäistyksi

Tassu ja Suri-äiti, joka ei ollut kauhean innostunut poikansa riehumisesta

Tassu, Muste ja Suri

Tassu ja Muste


Ja oli siellä Närrikin, Tassun suosikkileikkitäti



Raikukin osallistui leikkeihin ...
... ja harrasti paljon myös tätä
Tassu ja Tassun aarre, kuivunut käärme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti