sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Jälkiä ja esineitä

Yhtäkkiä tulivat hellekelit, joten jälkiä ja esineitä etsittiin aika kuumissa oloissa vaikka aamu olikin. Raiku aloitti esineillä, kaksi esinettä oli viety janan päähän, noin 30 metriin. Ensimmäisen haki lompsimalla enkä palkannut, toisen ihan reippaasti, siitä palkka. Tassukka teki 20x20 tallatulla alueella etsintää, neljä esinettä. Se lähti vauhdilla ja löysi heti esineen, mutta ei tietenkään tuonut, joten sitä piti yhdessä vielä etsiä. Toisen esineen se löysi kuopasta ja sen se peräti toi muutaman metrin matkan. Sitten se unohti mitä oli tekemässä ja rellesti ruutua, mutta törmäsi esineeseen ja ilmaisi sen. Pitäisi nyt varmaan yrittää saada se tuomaankin, muuten esineruutu menee pelkästään riehumiseksi.

Tassun jälki oli noin 20-30 metriä pitkä suora. Alusta oli kuivaa kanervaa ja paikoin hiekkaa. Tassu lähti heti mtakaan ja eteni aika rivakasti jättäen suurimman osan nameista syömättä (osa oli kyllä joutunut muurahaisten saartamiksi tai viemiksi). Jälki oli jälleen selvästi liian lyhyt, mutta parempi varmaan niin päin.

Raikun janan poikki kulki heti sen tekemisen jälkeen kaksi koiraa ja ihmistä. Nostettiin vähän kauempaa, jolloin ei ihan tiedetty mistä kohtaa se menee. Raiku kuitenkin eteni suoraa ja nosti jäljen varmasti hiekalta. Ensimmäinen keppi oli ihan heti siinä. Jälki kulki hiekkaharjua alas, kiemurteli sinne tänne välillä hiekalla, välillä kivillä ja välillä pienten lätäköitten reunoilla. Pari kertaa Raiku joutui tosissaan etsimään jälkeä kierrellen aika laajaa ympyrää, mutta jostain se aina löytyi. Jäljellä olleista neljästä kepistä kolme nousi, viimeinen oli niin lähellä loppupalkkaa, että Raiku taisi saada jo siitä hajun. Jälki oli pitkä ja ilma kuuma, mutta hienosti Raiku sen selvitti.

Hommien loputtua käytiin vielä kanavan rannassa ja Tassu riehui Närrin kanssa. Raunioradalla ne leikkivät juoksemalla metalliputken läpi peräkkäin ja muuta hillumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti