perjantai 8. heinäkuuta 2016

Rallitreenit

Rallitreeneissä oli kolme viiden minuutin kierrosta, Raiku teki niistä kaksi ja Tassu yhden. Raikun eka kierros oli seuraamista, molemmilla puolilla ja satunnaisilla palkoilla. Sain huomautuksen houkuttelusta oikealla puolella, pitää mennä vaan jos koria himmailee ja palkata kun se ottaa kiinni. Niin totta. Toisella kierroksella tehtiin eteentuloja erilaisista kulmista, ne ei ilman apuja onnistuneet vaan Raiku tuli joko vinoon tai sivulle kun se kutsuttiin sivuilta. Näitä pitäisi treenata - tai olisi pitänyt jo vuosia sitten. Loppuun tehtiin edessä peruuttamista, missä ongelmana on että vähän matkaa peruutettuaan Raiku tahtoo mennä maahan. Matkan pidentämiseen saatiin kyllä hyviä ohjeita.

Tassu teki vuorollaan myös rallitokoa eli seuraamista ilman namiapuja. Tehtiin perusasentoja, askeleita eri suuntiin ja sitten kahden kolmen askeleen seuraamisia. Tässä sain huomautuksen siitä, että liikun liian hitaasti, pitää parantaa vauhtia - ja kun paransin, Tassu olikin paljon skarpimpana. Loppuun edessä peruuttamista, Tassu peruutti monta metriä ja saatiin ohjeita miten sitä vielä pidennetään. Lopuksi kahden lelun leikkiä ja välilläkin vähän taisteluleikkiä.

Tassu oli alusta asti ihan tekemismoodissa. Se alkoi haukkua kun otin autosta mutta kun kielsin ei enää haukkunut koko aikana, ja kun odotettiin vuoroa hallissa se pani maaten vaikka Laku treenasi aika lähellä. Kielto pakotteena toimii siis ainakin tässä paremmin kuin hiljaisuuden odottaminen ja siitä palkkaaminen. Toki tietenkin sitten palkkasin siitä hiljaa olemisestakin, hiljaa koiran katsomisesta ja kontaktista. Mutta jotain ihan selvää uutta asennetta Tassuun on ilmestynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti