lauantai 2. heinäkuuta 2016

Hellepäivän huveja: jälkiä, esineitä ja tottelemista

Illansuussa mentiin Pärnälle tekemään jälkiä ja tottelemisia. Tehtiin jäljet ja aiottiin mennä kentälle kun huomattiin että siellä oli Josepan yöjälkikisat. Mentiin Joan hallin pihalle kun siellä ei ollut ketään. Raiku teki pitkästä aikaa voittajan tokoa: vähän seuraamista alkuun, sitten ruutu joka ihan virheetön, ohjattu nouto joka muuten täydellinen mutta luovutusasento vähän kaukana. Kumpaakaan ei olla tehty kuukausimääriin joten siihen nähden aika hyvä. Lopuksi tunnari jossa vähän kosketteli vääriä mutta nosti oman hienosti. Sitten seuraamisesta peruuttamista, sekin hieno. Niin sai Raiku lopettaa helteisellä kentällä. Tassua kielsin kentälle mentäessä tiukasti haukkumasta ja vetämästä ja kehuin kun kulki hiljaa ja nätisti. Kentällä aloitettiin pienellä seuraamisella joka menikin oikein hyvin, siitä kahden pallon leikkiä. Seuraavaksi Tassulle laitettiin namikuppi ruutuun ja se seurasi lähetyspaikalle oikein pontevasti ja koko ajan kontaktissa. Meni se ruutuun tai siis namikupille kovaa, vähän haukkua siinä tuli. Kapulahommia jotka olikin hyviä, otti kapulan kädestä, juostiin ja se toi käteen mutta en ottanut vaan vähän vedettiin ja taas Tassu sai juosta kapula suussa. Selvästi tykkäsi. Lopuksi vähän leikkiä palloilla ja Tassukin sai lopettaa.

Välillä käytettiin koiria uimassa ja kun mentiin jäljille olikin kokeen esineruutu tehty Tassun jäljen päälle. Raikun jälki oli siinä aika lähellä joten ajettiin se alta pois ennen kisaajien tuloa. Jälki ei ollut pitkä mutta siinä oli seitsemän merkittyä keppiä. Kolme nousi hyvin, sen jälkeen Raiku alkoi vetää ja olisi mennyt neljännen yli. Käskin takaisin ja heti nosti kepin, joten kyllä se sen oli huomannut, ei vaan viitsinyt pysähtyä. Loput kepit nousivat taas ihan ok. Täytyy varmaan joku aika merkitä kepit että Raiku huomaa ettei niitten yli ole menemistä.

Vaihdettiin sitten aluetta ja Tassulle tehtiin uusi jälki. Ennen jäljen ajoa tehtiin esineitä ja Närri ajoi oman jälkensä, joka ei ollut sattunut kisa-alueelle. Tassu lähetettiin ruutuun niin että se näki Hannelen tulevan sieltä. Ruudussa oli neljä esinettä. Tassu eteni hurjaa vauhtia, löysi esineen takarajalta, alkoi tuoda sitä, löysi toisen matkan varrelta, vaihtoi siihen ja jäi ruutuun leikkimään. Aina siis sama juttu: etsii innokkaasti, löytää helposti mutta ei palauta. Pitää keksiä jotain että palautukset alkaisivat sujua - tehdä vaikka juoksua hakemaan esine ihmiseltä. Raikun esineruutu oli sitten niin felgmaattinen että ei meinannut tulla mitään. Pitkän hiipimisen, pysähtelyjen, poistulojen yms. jälkeen se sitten yhden esineen löysi.

Tassun jäljen kakkosversio oli tehty todella pahaan maastoon, jossa vaihtoehtoina olivat rysikkö, jyrkkä kallio tai tien varsi ja jäljen tekijä oli valinnut viimeisen. Tehtiin noin viiden metrin jana, ei mitään ongelmaa. Ensimmäiselle kepille meni heti maahan. Kohta ensimmäisen kepin jälkeen tuli hiekkainen kohta ja siinä Tassulta meinasi usko loppua. Onneksi siinä oli keppi, ja sen jälkeen Tassu taas sai jäljestä kiinni, jäljesti tien laitaa ja lopuksi vähän ylämäkeä metsään takaisin. Loppua kohti keppi-ilmaisu ei oikein olisi kiinnostanut mutta kyllä se jotenkuten siitä selvisi. Oli selvästi Tassulle vaikea jälki mutta hyvin se sen ajoi, liina kireällä melkein koko ajan. 

Kaiken tämän jälkeen koirat vielä riehuivat kymmenisen minuuttia mutta sitten alkoi puhti loppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti