keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Linnunlahdella

Tokoilemassa. Raikulle ensin vähän rallijuttuja, enimmäkseen puolenvaihtoja ja oikealla seuraamisia. Sitten vähän tokoa, ohjatun nouto meni hyvin, kaukoissa laitoin namialustan Raikun eteen ja niinpä se siirtyi koko setin kuluessa metrin taaksepäin. Jääviä sekä vasemmalla (hienoja) ja oikealla, oikealla tarvitsi kaksi käskyä istumiseen ja seisomiseen, maahan meni yhdellä. Näitä täytyy yrittää muistaa. Lopuksi pitkästä aikaa leikittiin taisteluleikkejä, kyllä olikin Raiku innoissaan.

Tassun kanssa alkuun pieni seuraaminen ja siitä taas palkaksi kahden pallon leikki. Lisää seuraamista ja vähän rallijuttuja väliin, niistä se selvästi innostuu, saksalaisen käännöksen jälkeen on jo ihan kuin oikean tokokoiran seuraamista. Rallitemput selvästi motivoivat Tassua yllättävyydellään - sama yllättävyys on aina jotenkin lannistanut Raikua. Kesken seuraamisten Tassu juoksi maassa lojuvien kapuloiden luo ja otti siitä yhden ja toi. Palkkasin mutta jatkettiin seuraamisia vielä vähän. Sitten ensin vetoleikkiä pallolla ja se vaihdettiin kapulaan. Hyviä vauhtinoutoja, toi kapulan käteen asti taisteltavaksi. Pari kertaa käskin istumaan, annoin kapulan suuhun ja Tassu otti sen! Lähdin heti poispäin ja Tassu toi kapulaa perässä. Eiköhän tämä kapulajuttu näillä etene. Kyllä Tassun tokoilu edelleen on aikamoista reihumista, mutta on siihen tullut vähän tolkkua kuitenkin. Vaikka treeni ei ollut pitkä, Tassu oli ihan poikki kuten aina koulutussession jälkeen, se tekee näköjään aika täysillä.

Hommasin joku aika sitten kosketuskepin jonka päässä on naksu. Ensimmäisen kerran kun otin sen käteen, Tassu juoksi pakoon sängyn alle. Kuljeskelin muina henkilöinä ympäriinsä kosketuskeppi kädessä mutta ei Tassu sen lähelle tullut. Seuraavana päivänä sama juttu, mutta puolen tunnin pakoilun jälkeen se tuli ja varovasti haistoi keppiä. Kolmantena päivänä se joitakin kertoja kosketteli sitä kun huomasi että siitä saa palkan mutta oli selvästi jännittynyt. Nyt viikon päästä se tunkee kuonoaan keppiin niin tiheään tahtiin ettei palkata ehdi ja osaa jo mennä maahan ja istumaan sen avulla (osaa se ne ilmankin, mutta kuitenkin). Hassu koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti