sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Hyväksyttyä ja hylättyä voittajaluokkaa

Parin viikon treenitauon päätteeksi mentiin Kuopioon rallykokeisiin, niitä kun oli kahdet samana päivänä. Kokeet pidettiin Musti&Mirri -hallissa, joka on lämmin kolmen kentän halli. Raiku ei hallista tykännyt, rupesi stressaamaan aika pian sinne tultuaan ja oli sitä mieltä, että tilassa on jotain epäilyttävää. Ensimmäinen rata ei ollut kovin hankala, mutta Raiku ilmeisesti stressaamisesta johtuen oli ihan perässävedettävä, joten aika tuskaa radan rämpiminen oli. Pujottelussa törmäsinkin siihen kun se ei vaan millään kääntynyt ja seuraamiset olivat kyllä aikamoista houkuttelua. Lisäksi vielä sattui että Raikun ollessa käytösruudussa (sivulla maassa) rataa suorittanut shelttiuros yhtäkkiä otti ja hyökkäsi Raikua kohti kovalla räyhällä. Raiku nousi seisomaan ja sheltti perääntyi. Käytösruutu hyväksyttiin tästä huolimatta kun Raiku oli siihen asti ollut ihan rauhassa. Saatiin kuitenkin hyväksytty tulos 72 pistettä, joka riitti peräti toiseen sijaan. Kisapäivän tavoite täyttyi, toinen hyväksytty rata voittajasta :)

Toisen radan aloitus venyi melkein tunnin ja kun oli jo muutenkin pitkä päivä takana niin Raikun vire laski entisestään, joten toisesta  radasta ei sitten tullut tulosta. Raiku teki ylimääräisiä istumisia ja muuta outoa ja emäntäkin kantoi kortensa kekoon tekemällä muun muassa yhden käännöksen väärinpäin. Myös tällä radalla käytösruudussa kävi samoin kuin ensimmäisessä: sama sheltti ampaisi taas kesken radan kohti Raikua. Nyt olin itsekin jo valmistautunut mahdolliseen hyökkäykseen ja huusin sheltille että tänne et tule, jolloin seisomaan noussut Raikukin rähähti ja sheltti päätyi jälleen narun päähän ja pois radalta. Tämäkin käytösruutu hyväksyttiin vaikka ei sillä lopputuloksen kannalta mitään merkitystä ollutkaan.

Muuten kisoissa oli mukavaa ja oli hauska katsella mestariluokkaakin, kisakirjat kun sai vasta sen päätyttyä. Nyt sitten jos saataisiin vielä yksi hyväksytty rata niin Raikun rallytokon kilpailu-ura alkaisi olla siinä. Mestariluokan liikkeet ovat osin niin alkutekijöissään että voipi olla ettei sinne ikinä mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti