torstai 3. syyskuuta 2015

Parkkistokoa

Raviradan parkkiksella. Raiku teki rallyliikkeitä, enimmäkseen oikealla seuraamista. Se alkaa jo seurata joskin ihan hirveän vinossa, joten perusasennot ovat melkein 90 asteen kulmassa. Puolenvaihtoja takana ja jalkojen välistä, melko kunnollisia ne. Oikealta eteen ja kiertäen taakse, menee namiavuilla. Välillä tuntuu että ehkä se vielä oppii. Merkin kiertoa vielä, muutama kunnollinen.

Tassu taisteli leluista, aika tosissaankin. Vähän seuraamista ja kaukojumppaa, namilla tekee aika nätisti. Takapalkkaa opiskeltiin niin että Hannele laitteli lätkälle namia kun Tassu oli perusasennossa. En ihan tiedä älysikö se mistä on kysymys, mutta jostainhan on aloitettava. Noutoleikkiä tehtiin jonkun aikaa, siitä se tykkää tosi paljon, tulee ja menee kovaa ja vaihtaa kapulan narupalloon. Välillä heittelin narupalloa, mutta en kauheasti uskaltanut kun kävely- ja autotiet kulkevat ihan vieressä. Leikkiin Tassu kyllä keskittyy niin että ei huomaa mitään muuta, mutta joku provosoiva koira kentän laidalle tai vastaavaa niin ei voi tietää. Nyhjäämisliikkeissä Tassun on välillä vähän vaikea keskittyä mutta kyllä sen on aina kuitenkin saanut tekemään ja innostumaankin. Aika lyhyt pinna sillä vielä on. Toisella setillä laitettiin jälkikeppejä nurmelle viiden askeleen välein. Tassu merkkasi kaikki ihan selvästi ja viimeisen nosti suuhunsa. Ehkä tätä voisi jatkaakin.

***
Tassusta on kehittynyt todella tehokas tappaja. Joka lenkillä se listii pari kolme päästäistä / myyrää / hiirtä. Se tekee sen kulkiessaan hihnassakin: yksi hyppy tien viereen ja suussa on joku jyrsijä. Hihnassa ollessaan se luovuttaa niistä ja ne useimmiten juoksevat omin jaloin takaisin ruohikkoon, mutta irti ollessaan se aina ehtii tappaa ne ennen kuin huomaan. Noin nuorena noin tehokasta tappajaa en ole aiemmin nähnyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti