sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Sunnuntaiohjelmaa: jälkiä ja esineitä

Heti aamusta Jaamankankaalle jälkeilemään, pitkästä aikaa. Raikulle tehtiin jälki, joka alkoi metsästä mutta kaarsi kohta hakkuuaukolle. Neljä keppiä ja kulmia. Tassulle jälki sekametsässä, pari kulmaa ja kaksi välipurkkia. Ennen jälkien ajoa tehtiin esineruutua. Ruutu oli noin 40 metriä syvä ja parikymmentä leveä. Tassu aloitti niin että takarajalla näyttäytyi ensin ihminen joka tuli pois. Tassu matkaan, ja kovaa vauhtia se eteni, vähän aikaa etsiskeli ja sitten löysi takarajalta esineen ja toi sen noin viiden metrin päähän kunnes pudotti ja alkoi syödä mustikoita. Toinen näytöllä, sama suoritus. Eteneminen, etsiminen ja ajatus esineen tuomisesta näyttävät tällä hetkellä olevan Tassun päässä, ihan perille tuominen ei ihan. Täytyy paneutua siihen. Mutta hyvin se työskenteli kun ottaa huomioon että ei se kovin montaa ruutua vielä ole tehnyt. Raikulle oli vain yksi esine takarajalla, eteni reippaasti ja nappasi esineen pysähtymättä niin että luulin ensin että se muuten vaan tuli pois. Hyvä ruutu siis Raikullakin.

Tassun jälki vanheni vähän yli tunnin. Laitoin sille valjaisiin ihan jälkiliinan ja tehtiin noin metrin viisto jana, joka meni hyvin. Tassu ajoi alusta alkaen määrätietoisesti mutta rempomatta, söi välillä nakkeja ja eteni nenä ihan maassa. Alkujäljellä ensin lähti lintu ihan edestä, sitä se hetken katseli mutta jatkoi ilman eri käskyä. Sitten törmättiin hirvenpapanoihin, ne meinasivat viedä voiton jäljestä, mutta palasi niiltäkin ja jatkoi. Toisessa kulmassa hetken pyöri, toinen ihan nappiin. Toinen välipurkki jäi nostamatta kun se ei ollut edes merkattu, mutta toiselle pysähtyi ja loppupurkille samoin. Tassu kyllä ajoi jäljen hienosti, jälkimotivaatio ainakin on kohdillaan.

Raiku ajoi jälkensä tällä kertaa henkseleitä paukutellen "minä osaan tämän" -asenteella. Niinpä siltä jäi kaksi keppiä, toisen näin minä ja toisen jäljen tekijä. Loppupurkilleen se pääsi vaivatta. Sitten se vietiin Tassun jäljelle etsimään sinne jäänyttä purkkia ja alta aikayksikön Raiku heilutteli häntäänsä purkin luona.

Treenin jälkeen Tassu ja Raiku saivat rällätä Närrin ja Soljan kanssa aurinkoisessa syyssäässä. Kotiin tuli uupuneita koiria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti