sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tihkusadejälki ja esineitä

Vaikka koko päivän tihkutti, tallasin Raikulle ennen iltalenkkiä jäljen. Maasto oli tasaista mäntymetsää, jäljellä kulmia molempiin suuntiin, tien ylitys kahdesti ja 7 keppiä. Pituus noin 600-700 metriä. Jälki vanheni noin tunnin kun käytiin lenkillä, jonka aikana Aihkin linustusgeeni taas kerran aktivoitui ja se juoksi pitkin kankaita haukkumassa puissa istuvia lintuja. Raikukin päätti osallistua, ja tapansa mukaan seisoi lähistöllä ja haukkui sinne tänne. Linnustusgeeni ei ole selvästikään Raikulle periytynyt.

Jana oli vähän epävarma eikä Raiku edennyt suoraan, ja osui jäljelle kohdassa, jossa oli pelkkää hiekkaa. Vähän aikaa siinä pyöri ja sitten jälki löytyi. Alkuun se ajoi vähän epävarmasti ja oikoi ekan kulman, mutta sitten se sai jäljestä kiinni ja ajoi todella tarkasti ja tasaisesti. Tien ylitykset eivät tehneet mitään ongelmaa ja kaikki 7 keppiä nousivat! Se oli oikein hyvä jäljestys.

Jäljen jälkeen emännällä oli vielä energiaa, joten tallasin esineruudun, noin 40 metriä syvä mutta vain noin 7 metriä leveä. Ensin vein namipurkin takarajalle, laitoin Raikun puuhun ja Aihkin etsimään. Sieltä se purkki löytyi ja tuotiin, vauhti ei ollut huimaava, mutta työ tuli tehdyksi. Sitten Aihki autoon ja Raikulle lelu ruutuun. Raiku lähti vauhdilla, eteni takareunalle ja toi lelun kovaa laukkaa. Sillä sitten vähän aikaa leikittiin. Näytin Raikulle namipurkkia, jätin sen istumaan ja vein purkin vielä vähän kauemmas. Raiku lähi tosi kovaa, etsi jonkun aikaa ja toi purkin täyttä laukkaa. Tämä muistutti jo sitä entistä Raikua esineruudussa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti