sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Agia, tokoa, tokoa, agia

Eli käytiin Kiteellä Taivaannastassa kahtena päivänä koulutuksissa. Kumpanakin päivänä oli sekä agia että tokoa, lauantaina ensin agia, sunnuntaina ensin tokoa. Tokossa koulutti Hertta Mikkonen, agissa Maiju Parviainen.

Lauantain tokossa aloitettiin ohjatulla seuraamisella, vähän voittajaluokan malliin. Raiku teki ihan hyvin, vinkkejä saatiin sivuaskeleitten ottamisesta. Sitten ruutua, ensin läheltä niin kuin ollaan tehty, mutta kouluttaja oli sitä mieltä, että se ajautuu sinne ruutuun vähän sattumalta. Tehtiin niin, että Hertta kävi ruudussa pallon kanssa ja lähetys vähän kauempaa, pallo kun koira ruudussa. Sitten lähetys tyhjään ja pallo lensi sivusta. Ohjeeksi tehdä myös tällaisia näyttöjä, että se oppii menemään suoraan ruutuun. Täytyy kokeilla. Voittajan luoksari tehtiin puolittain kokonaisena, eli molemmat pysäytykset. Seisomaan jäi kuin seinään, maahanmeno vähän epävarmempi, mutta yhdellä käskyllä meni! Ja tämän se oli tehnyt vain kerran ennen, ihan erillisenä. Loppuun Hertta tarkisti kaukot. Tehtiin ihan läheltä ja kaikki muut kelpasivat paitsi seiso-maa, jossa se etenee. Etenemisen estämiseen ei kuulemma ole muuta tietä kuin namiohjaus, joten kai se on sitten siihen lopultakin ryhdyttävä. Muuten Raikun tekniikkaa kehuttiin. Kun Raiku oli jo aamulla tehnyt aglitya ja lämpötila oli +25, ei juuri muuta tehty, Raiku alkoi jo olla aika kypsä.

Sunnuntaina tehtiin tokoa heti aamusta. Aloitettiin avon hypyllä, ensin haisteli hypyn takana ja istui vasta toisella käskyllä, seuraavalla kerralla tälläsi istumaan ennen käskyä. No joo. Sitten siirryttiin tunnariin, ensin kuten ollaan tehty. Vieraat olivat ympyrässä ja oma niitten takana ruohikossa, vieraitten väleissä nameja. Namien syönnin jälkeen käsky omalle, hyvin nosti. Seuraava kierros niin, että nameja ei ollut ja oma oli melkein samassa ympyrässä kuin vieraat. Raiku haisteli hetken vieraitten välejä ja meni nostamaan oman! Olisikohan se alkanut älytä. Näin käskettiin jatkaa, välillä nameja väleissä, välillä ei, ja tuoda omaa vähitellen samaan rinkiin vieraitten kanssa. Sitten tehtiin jääviä, joissa istumisen seisoi ekalla kerralla, mutta sitten kaikki ok. Loppuun tottiksen eteenmenoa, pallo oli viety etukäteen. Hienosti eteni, suoraa linjaa. Sitten tehtiin niin, että pallo oli Hertalla joka kutsui Raikua, ja minä käskin maahan juuri vähän ennen. Onnistui sekin. Vielä yksi eteenmeno näkyvälle pallolle, seuraamisessa edisti ihan mahottomasti, mutta sillä nyt ei ole väliä. Hertan mielestä Raikun voittajaliikkeet ovat hyvällä alulla :)

Agissa oli pitkiä ja vaikeita ratoja. Lauantaina Raiku teki agia aamulla, ihan reippaasti. Tehtiin kahdessa osassa 30 esteen rata, jossa takaakiertoja ja saksalaisia ja muita. Kerran onnistuin tekmään takaakierrosta persjätön ihan tosta noin vaan. Loppusuoralla oli hyppy, kaksi suoraa putkea ja okseri ja kun kouluttaja meni vinkuketun kanssa suoran päähän, Raiku kehitti tosissaan vauhtia. Sunnuntaina oltiin ensin tokoiltu, lämpöä oli edelleen +25, ja Raiku päätti, että nyt tämä trenaaminen meni jo liiallisuuksiin. Tehtiin sitten vaan keppejä, pari rengasta ja hyppysuora, johon se vielä innostui vinkuketun avustuksella.

Hyvä koulutus, etenkin tokoon saatiin sekä hyviä vinkkejä että vahvistusta sille, että ei olla tehty juttuja ihan pieleen. Eli jatketaan harjoitusta, tosin ei nyt ihan lähipäivinä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti