torstai 9. toukokuuta 2013

Synttäri ja hyppyratatreeni

Raiku täytti eilen täydet viisi vuotta. Aikuisen ikä ja kyllä sen aina välillä huomaakin. Yksi esimerkki: seitsemän kertaa viikon sisällä Raiku on lähtenyt avoimella peltoaukealla jäniksen perään. Seitsemän kertaa olen huutanut seis, ja seitsemän kertaa se on pysähtynyt kuin seinään jäniksen jatkaessa juoksuaa pitkin avointa peltoa! Ikä ja tottelevaisuuskoulutus?

Raikun synttäriposeeraukset kanavan rannalla. Talviturkki on jo aiemmin heitetty samaan kanavaan.



Tänään käytiin taas agilityharkoissa treenaamassa tällaista hyppyrataa:


Radassa oli pituuden tilalla muuri, eivätkä mittasuhteetkaan ihan piirustuksen mukaisia tainneet olla. No, joka tapauksessa edettiin reipasta vauhtia ja ilman virheitä kepeille asti. Sitten piti hypyllä 13 tehdä "saksalainen" eli päällejuoksu persjätöllä, ja sitä piti hioa. Lopulta, siis lopultakin tajusin, mikä aina menee pieleen, eli ohjaan liian kaukana esteestä, jolloin Raiku ohjautuu oikealle puolelle vaikka pitäis vasemmalle. Tämän jälkeen onnistui!
Muita ongelmakohtia radassa ei ollutkaan, juostiin se toiseen kertaan ihan virheittä alusta loppuun. Keppikulma tosin oli hankala, siinä piti melkein pysäyttää. Lopussa sitten vetoleikkiä vinkulelulla. Raiku selvästi innostuu kun radassa on pätkiä, joissa voi revittää, tai sitten kontakteja. Kivaa oli taas, kun ohjaajakin oli ohjauksineen kartalla.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti