keskiviikko 31. elokuuta 2016

On treenattu

Joka sorttia on harrasteltu, on vaan jäänyt kirjaamatta. Raiku on enimmäkseen tehnyt ralliliikkeitä vaihtelevalla menestyksellä. Se osaa kaikki liikkeet yksitellen mutta kun niitä tulee paljon peräkkäin erilaisia, sen aivot alkavat mennä solmuun. Se yrittää kyllä kovasti mutta tekee sitten ihan hassuja asioita kuten että kaikkein tutuimmalla sivulle -käskyllä istuukin oikealle puolelle naama väärään suuntaan.

Tassu puolestaan on treenannut seuraamista, joka onnistuu hyvin sisähalleissa mutta ulkokentällä nokka alkaa kovin herkästi mennä maata kohti. Sisähalleissa sen seuraaminen on välillä jo tosi hyvääkin ja ollaan tehty sitä vähän rallimallilla jalkojen välistä pujotellen, pyörähdyksiä ja puolenvaihtoja, oikealla seuraaminenkin on sen mielestä ihan luonnollista. Merkin kierrossa on edistytty, menee jo monesta metristä kiertämään eikä enää välttämättä haukukaan. Tänään tehtiin hyppynoutoa, jossa lopulta sain sen hyppäämään takaisinkin kapula suussa. Matalaa a-estettä se menee mielellään.

Aktivointikurssi päättyi ja viimeisellä kerralla sain sen naksutelluksi pahvilaatikkoon. Tiukille se kyllä otti, joka kerta kun kriteeriä nostettiin Tassu turhautui ja aloitti haukun, mutta antoi sitten periksi ja alkoi ensin läpsiä laatikkoa, sitten asetella jalkojaan sinne ja lopulta se siellä oli. Viimeisellä kerralla ei enää tarvinnut niin paljon haukkua muita koiriakaan ja tarjosi yhtä mittaa itse perusasentoa. Kurssilla tehtiin myös pieni älykkyystesti, Tassu pääsi valioluokkaan, joka oli toiseksi korkein. Tehtävä jossa piti pyyhkeen alta löytää nami meni Tassulta ihan hänekseen, se kun luuli että kyseessä on kepin ilmaisuharjoitus ja meni koko ajan maahan pyyhkeen eteen. Muut tehtävät se sitten suoritti minimiajassa.

Kerran käytiin jäljellä. Raiku jäljesti osittain hiekkakuopalla, osittain metsässä. Metsään jäi yksi keppi, hiekalla se teki todella tarkkaa työtä. Tassu jäljesti alkuun hienosti, kepeille ei kyllä olisi halunnut pysähtyä. Jossain kohdassa jäljen paikkeilla oli kulkenut ehkä jänis ja Tassu oli väkisin lähdössä niille jäljille. Sain sen kuitenkin nostamaan oman jälkensä uudestaan ja sitten se jo meni kepeillekin maahan. Tassun esineruutu on edistynyt, menee tulee kovaa vauhtia ja tuo esineen perille asti, jos sitä ei ala kehua kun se on tulossa vaan lähtee vähän poispäin ruudusta. Raikun esineruutu on selllainen kuin on, menee hitaasti, pysähtelee mutta lopulta kuitenkin tuo. Viimeksi jäi ruutuun haukkumaan mutta kun en reagoinut mitenkään, lähti parin minuutin haukkumisen jälkeen etsimään esinettään. Voi hyvänen aika.

Metsälenkeillä koirat välillä innostuvat yhteishommiin. Yleensä nämä hommat päättyvät siihen, että keppi on Tassulla ja Raiku - yllätys yllätys - seisoo ja haukkuu.



2 kommenttia:

  1. Onko sulla kamera vai saatko puhelimella näin hyviä kuvia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä on otettu mun uudella Lumialla, siis kännyllä. Tämä eikuitenkaan ole Microsoftin mainos :)

      Poista