perjantai 5. elokuuta 2016

Neljä viisiminuuttista

Rallissa tänään ohjattu treeni. Neljä viiden minuutin settiä, kaksi koiraa kerrallaan hallissa. Raiku ja Tassu pääsivät vuoronperään treenaamaan. Raiku teki kolmen minuutin edessäseisomisen, ei mitään ongelmaa. Se seisoo kun on käsketty seistä. Toisella kerralla Raiku treenasi edessä peruuttamisen matkaa, yhdellä käskyllä piti yrittää saada se etenemään lopettamatta. Ei ihan onnistunut, mutta pari kertaa jatkoi itsekseen ilman uutta käskyä - pari kertaa jäi niille sijoilleen. Hyviä treenejä Raikulle.

Tassun ekalla vuorolla teemana oli kolmen minuutin paikkamakuu edessä toisen koiran treenatessa lähellä ja tietenkin sitten treenaaminen kun toinen koira oli maassa. Paikallaolossa palkkasin tiuhaan, ehkä vähän turhaankin, mutta hyvin Tassu pysyi ja ihan rauhallisena oli. Häiriövuorollaan leikittiin ja vähän seuraamista otettiin. Toisella setillä sai sanoa mitä haluaa tehdä ja valitsin Tassulle jäävät. Tehtiin seisomisia peruuttae, hyvin tarkkojen ohjeitten mukaan. Hyvin Tassu jaksoi. Sitten vähän seuraamista, aika pitkäkin pätkä ilman namiapua, mutta kauhean pitkään ei voi tehdä kun Tassu turhautuu ja alkaa haukkua. Loppuun askelseuraamisia ja niistä kahden pallon leikkiä, se olikin sähäkkää kaiken ponnistelun jälkeen. Hyvät treenit Tassullekin.

Treenin jälkeen käytiin lenkillä ja lammen rannalla. Siellä oli jälleen sorsa rannan tuntumassa ja Tassu sitä haukkui ankarasti, Raiku päätti lähteä uiden sorsajahtiin. Tämä ikuistettiin videolle

https://youtu.be/TD99C0_ygj0

Tassu menee vedessä vain niin syvälle kuin jalat ottavat pohjaan. Sinne asti kyllä mielellään. Kuvissa kytätään sorsaa.



Raiku palaa sorsajahdista

2 kommenttia: