lauantai 13. elokuuta 2016

Kouluissa ja kentillä

Maanantaina oli Tassun aktivointikurssi. Teemana oli kosketuskeppi ja koiratanssi. Kosketuskeppiä Tassulle on opetettukin, nyt sitten en keksinyt muuta kuin naksuttaa pään kääntämisestä taaksepäin. Koiratanssijutuista opeteltiin jalkojen väliin tulemista, siinä kulkemista ja kurreasentoa. Tassu teki ihan hyvin, mutta noilla kursseilla tahtoo tulla liikaa toistoja pienelle porokoirapojalle ja se alkaa vähän kyllästyä. Muut koirat menivät jo edelistä kertaa relammin.

Torstaina käytiin raviradan parkkiksella. Raiku teki pitkästä aikaa tokojuttuja, ja kylläpä ne olivatkin unohdukseen joutuneet. Ohjatusta noudosta se ei ollut kuullutkaan, ruutuun meni, mutta aina ihan nauhan viereen oikealle. Tunnari oli hyvä, luoksarissa ennakoi aavistuksen verran kaikkea. Seuraaminen oli kyllä tosi hyvää.

Tassulle raviradan parkkis oli alkuun ihan mahdoton paikka. Jostain leijui jäniksen tuoksu, ihmisjoukkoja oli juoksulenkeillä ja kaikenlaista hämminkiä ympäristössä. Hetken yritin, sitten piti laittaa Tassu autoon. Närri ja Raiku tekivät toiset kierrokset ja Soljakin tokoili, sitten Tassu uudestaan kentälle. Aloitin naksuttamalla maan haistelusta, jänistuulten haistelusta ja erilaiseta kyttäilystä ja sitten jo Tassu tuli samaan todellisuuteen. Alkoi tarjota perusasentoa ja seurasi parin askeleen seuraamisia. Tehtiin vauhtiluoksari, leikittiin kapuloilla ja kahden pallon leikkiä. Innokkaasti teki kun siihen moodiin lopulta pääsi.

Perjantaina rallitreeneissä ei ollut muita, joten molemmat koirat saivat ihan kunnon setit. Raikun kanssa lyhyitä voittajan liikkeitä, käännöksiä, oikealla tekemistä, hyppyä oikealla ja sellaista. Oli innoissaan. Tassu on aina parhaimmillaan Joan hallissa. Tehtiin aika pitkää seuraamista naksuttamalla, pari hyppyä, kapulajuttuja, merkin kiertoa ja paljon leikkiä. Kertaakaan Tassu ei herpaantunut tai alkanut hommata jotain muuta.

Tänään matkattiin Kuopioon Ponderan hallille lappalaiskoirien rallytokokoulutukseen. Varasin paikan vain Raikulle. Alkuun lyhyt voittajan rata, joka meni hyvin, kommenttina että Raiku seurasi paremmin oikealla kuin vasemmalla! Toisella kierroksella paneuduttiin edessä peruuttamiseen, lähinnä matkan lisäämiseen. Yksi harjoitus oli, että Raiku jätettiin seisomaan ja itse menin kauas ja annoin peruutuskäskyn. Joka kerta Raiku meni maahan - se suoritti mielestään kaukoja. Annoin aina seiso käskyä, jolloin ohjaaja kehotti antamaan vain peruutuskäskyä vaikka Raiku oli maassa. Siinä kävi sitten niin, että Raiku suoritti hienoa ryömimisperuutusta, ihan suoraan ja pitkän matkan :) Sitten tehtiin treeniä, jossa annoin kaukokäskyjä ja sinne sekaan peruutuskäskyä, parin kerran jälkeen alkoi toimia. Vähän ehdittiin vielä edessä tapahtuvaa puolenvaihtoa erilaisilla tavoilla.

Vaikka Tassulla ei ollut treenipaikkaa, se kävi pariin otteeseen hallissa. Ensimmäisellä kerralla kun astuttiin sisälle pari porokoiraurosta aloitti kauhean rähjän ja Tassuparka säikähti tosissaan, painautui pieneksi seinää vasten ja yritti olla huomaamaton. Mentiin kuitenkin peremmälle ja naksuttelin sille kaikesta kunnes se otti kontaktia, tuli eteen ja siitä sivulla ja muuta. Kovasti sitä kuitenkin jännitti ja meni koko ajan ihmisten luo rapsuteltavaksi. Toisella kerralla kukaan ei alkanut metelöidä ja niin Tassu oli hallissa ihan relana, otti hyvin kontaktia ja teki pientä tokoa. Hyvä treeni Tassulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti