perjantai 4. joulukuuta 2015

Pikkujuttuja

Rallitokotreeni kesti vain tunnin ja sen jälkeen hallia alettiin valmistella huomisiin agikisoihin. Tehtiin vain pieniä juttuja. Raiku teki sivulla seisomaan nousua (jonka oli unohtanut), merkille menoa (jonka muisti), jääviä (hyviä), hienot kaukot, sivuaskelia (vähän sinnepäin) ja edessä peruuttamista, joka oli ihan loistavaa. Se on oppinut! Sanon käsi nyrkissä alhaalla "käy" ja se alkaa peruuttaa aika kaukanakin ja jo monta askelta kerrallaan. Jess!

Tassukin käväisi hallissa. Kentällä oli samaan aikaan toinenkin koira aika lähellä ja toisella puolella vielä toinenkin koira, joten Tassu teki hihnassa eikä kauheasti leluilla leikitty. Halliin tullessaan se taas hyppi vasten ja remelsi muutenkin, mutta ihan hetkessä se asettui istumaan eteen. Tehtiin perusasentoja ja pieniä imutusseuraamisia. Haettiin lainapesuvati (joka ei ollut pesuvati vaan muovinen loota) ja Tassu alkoi lätkiä sitä käpälillään jo kun se oli vasta kädessä. Kun laskin sen maahan, Tassu tälläsi molemmat etutassunsa sen päälle saman tien. Vähän pyörittiin molempiin suuntiin, ihan hyvin meni. Meni aina uudestaan lootalle kun putosi. Se on selvästi oppinut pesuvatitempun. Loppuun pienestä imutusseuraamisesta seisominen, pysyi hyvin kun käännyin eteen ja namittelin. Vähän haasteellista Tassun kanssa on se, että se reagoi jokaiseen risahdukseenkin kääntymällä katsomaan, mutta koko ajan sillä oli kuitenkin mielessä juttujen tekeminen - on tainnut oppia että hallissa tehdään yhteishommia. Maan haisteluun se ei tällä kertaa ryhtynyt ollenkaan vaikka sinne putosi namejakin.

Kotona on treenattu maahanmenoa, istumaan ja seisomaan jäämistä peruuttamalla sekä kaukojen tekniikkaa - ja Raiku sitä peruuttamista. Alkavat jo kotona sujua ja kotona onnistuu sekin että pyörin paikallani taaksepäin ja Tassu pyörii mukana. Hallissa tämä oli vielä liian vaikeaa. Pitäisi varmaan paikallaan pysymistäkin ottaa jo ohjelmaan, miten lie unohtunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti