sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulunajan tottelemista ja tottelemattomuutta

Yhtenä iltana lähdettiin kaupungille remmilenkille. Heti kättelyssä Tassu laittoi nelivedon päälle ja Raikunkin hihna oli pinkeänä. Vähän matkaa yritin hillitä ja sitten näkyi jänis joen rannan puistossa. Siihen sitten jäätiin, puoli tuntia seisottiin ja Tassu kiukutteli kovaan ääneen ja rimpuili hihnan päässä, Raiku räyskäsi muuten vaan. Askeltakaan ei päästy ilman rempomista, ja emännän hermot alkoivat pettää, joten piti ottaa vähän enemmän Cesartyyppinen lähestyminen hihnakäyttäytymiseen. Lopulta puoli tuntia käveltiin ihan melkein sivistyneesti, mutta kaikkien hermot olivat aika kireällä kun vähän väliä piti nelivetomoottoria muistuttaa että miten kuljetaan nätisti. Päätin sitten mennä Linnunlahden kentälle katsomaan josko päästäisiin positiivisempaan mielentilaan. Se olikin hyvä ajatus. Raikun kanssa tehtiin jääviä, noutoa, seuraamisia, kaukoja, tunnari, luoksari ja jotain, ja se oli todella innoissaan koko ajan. Tassun kanssa lähinnä leikittiin, kahden lelun leikkiä, narupallon heittelyä, vauhtinoutoja (se toi kapulaa ihan omia aikojaankin, nosti maasta lojumasta), tunnarin etsimistä (tämän tehtävän Tassu on tajunnut) vähän toki seuraamistakin siihen väliin. Tassu oli ihan villinä, se juoksi narupallon kanssa, heitteli sitä ilmaan ja otti tassuillaan kiinni. Hetkeäkään se ei etsinyt hajuja eikä tähyillyt kentän pimeälle puolelle, jossa jänislaumat oleilevat. Kannatti mennä.

Tänään mentiin hallille heti aamusta. Tassu aloitti, se otettiin suoraan autosta ja meno oli vähän sen mukaista. Ensin kahden lelun leikkiä, sitä se tekee tosi hyvin, vähän jalkojen välistä pujottelua pitkästä aikaa, sivulle tuloa takaa kiertäen, hyppyä kahden ihmisen välillä. Ruutuakin muka tehtiin, Katja vei pallon pari kertaa ruutuun ja Tassu ryntäsi perään. Se ei todellakaan välitä onko lelu liikkuva vai paikoillaan, sinne ryntää. Vähän vähemmän riehumista ja enemmän keskittymistä sillä voisi olla, ehkä auttaisi että tekisi vaikka pienen lenkin ennen treeniä?

Raiku teki ohjattua noutoa, mutta ei alkuun oikein meinannut muistaa mitä piti tehdä. Kun lähetin ihan edessä seisten, onnistui. Pari hyvää ruutua, jäi tosin aika etureunaan mitä yritin korjata ruutuun viedyllä lelulla, mutta Raikua ei paikallaan oleva lelu kiinnosta. Hienoja kaukosiirtymiä, seisomasta maahan menee nykyään ihan ilman etenemistä. Hyvä setti.

Treenin jälkeen kiivettiin Pärnävaaran huipulle ja Tassun pitkän ajan projekti, saada Laku leikkimään, onnistui tällä kertaa. Melkein koko tunnin lenkin ajan ne juoksivat ja riehuivat. Tassu on erittäin sinnikäs kun se haluaa, niin hyvässä kuin pahassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti