keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Pieniä edistyksiä ja taantumuksia

Pari kertaa on pikkuisen treenailtu lomapäivien ratoksi. Erityisesti Raiku on halunnut treenata, se kun on päättänyt lauantaina mennä möllitokoilemaan ja voittajan vanhat liikkeet ovat vähän ruosteessa ja uudet vielä hakusessa. Ohjattu nouto onnistuu joten kuten, mutta Raiku kyllä ihan selvästi arpoo ihan omia aikojaan kumman kapulan se haluaa hakea. Lähtee kuitenkin hakemaan, joten suuntatreenit taitavat olla tarpeen. Tunnari on taas ollut vähän hukassa, ei oikein keskity haistelemaan vaan ottaa jonkun. Onneksi on kestänyt kuitenkin toistoja joten on saatu se oikeakin tulemaan. Kaukoissa seisomasta istumaan tahtoo mennä maihin - tai sitten lähtee peruuttamaan! - mutta silloin kun siirrot onnistuvat, ovat tosi hyviä. Siis treeneissä, kokeessahan tämä ei ole koskaan toiminut koska vire alkaa jo olla aika alhaalla siinä vaiheessa. Vähän rallipyörityksiäkin on puuhattu, etenkin oikealla tapahtuvia. Niissä välillä näyttäisi edistyvän, sitten taas taantuvan. Eli ei vielä osaa. Vähän liian vähän Raiku on viime aikoina treenannutkin, joten kaikenlaista pientä taantumusta on tapahtunut.

Tassu on treenannut kahden lelun leikkiä, joka sujuu ja jota se jaksaisi kauemmin kuin minä. Pieniä edistyksiä on myös seuraamisessa, matka jonka se pystyy keskittymään on pidentynyt, imutuksessa voi tehdä käännöksiä oikealle ja vasemmalle,  ja täyskäännös edessä kiepahtaen on onnistunut monet kerrat myös ulkokentillä. Kokeiltiin tässä kerran "ohjattua noutoakin", kapula Tassun kanssa samaan linjaan noin viiden metrin päähän ja lähetys sivulta (pannasta kiinni pitäen tietty) ja sieltä haki yhtään empimättä. Ehkä tämän voisi ottaa ihan ohjelmaan.

Kotona on treenattu edessä peruuttamista ja nyt Tassukin alkaa "käy" -käskyllä siirrellä jalkojaan taaksepäin eli siirtyä poispäin kädessä olevasta namista.

Yhtenä päivänä treenailtiin läheisellä urheilukentällä. Sen viereisen omakotitalon pihalla haukkui koko ajan kaksi koiraa, mutta Tassu vain kerran vilkaisi sinne päin ja jatkoi hommia. Pientä edistystä ehkä sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti