perjantai 13. marraskuuta 2015

Vain pieniä juttuja

Pimeä ja kura eivät oikein innosta treenaamaan. Tänään kuitenkin rallytokon vakiovuorolla Joan hallilla. Raiku kävi hallissa kaksi kertaa, Tassu kerran. Raikun kanssa yritettiin sivulla ja edessä peruuttamista mutta kumpikaan ei oikein onnistunut. Edessä peruuttamiseen olen yrittämässä opettaa uutta käskyä "käy", mutta ei se vielä ole sitä älynnyt. Muutaman kerran kyllä siirsi takajalkoja joten pääsin palkkaamaan mutta epäilen että ei se ymmärtänyt mistä palkka tuli. Yritettiin myös oikealla puolella kääntymistä paikalla oikealle, se ehkä hieman edistyi. Muutama merkille lähetys, sen se muisti. Kovasti se yritti ja yliyrittikin tarjoten koko ajan kaikenlaista mitä se saattoi vaan kuvitella. Loppupalkaksi vähän agilityesteiden juoksua, olipa intoa!

Tassun kanssa oli tarkoitus taas naksutella viereisellä kentällä treenaavien koirien katsomista, mutta ei se niitä juurikaan katsellut. Kun tultiin halliin se alkoi hyppiä vasten vaatien lelua. Pyysin kuitenkin perusasentoon, tehtiin muutaman askeleen seuraamisia, eteen istumisia ja jalkojen välistä pujottelua. Vasta sen jälkeen se sai narupallon. Narupallon kanssa tehtiin sitten vielä maahanmenoja, sille on yritetty opettaa että narupallon saa nopeasta maahanmenosta ja se tekikin pari tosi hyvää. Tarjoili kontaktia melkein koko ajan, ei maan haisteluja eikä toisten koirien tuijotusta. Kyllä se vähitellen oppii treenikoiraksi.

Eilen aamulla maa oli valkoinen. Tassu lähti takapihalle kuten joka aamu, mutta pysähtyi räystään alle lumen Urisi pitkään lumelle, sitten hyvin hyvin varovasti laittoi toisen tassunsa lumen päälle, ja kun maa ei pettänyt, uskalsi laittaa toisenkin ja sitten edetä ihan kokonaan valkoiselle alueelle. Kun lähdettiin lenkille se oli kuin villivarsa poukkoillen sinne tänne ja kauhoen lunta kuonollaan. Iltalenkeillä metsissä se on ruvennut vähän väliä juoksemaan luokse ja pari kertaa tarjoillut perusasentoakin. Muutenkin se juoksee täysillä luokse heti kun kutsutaan. Tämä ei enteile hyvää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti