perjantai 27. marraskuuta 2015

Häiriörallia ja häiriötöntä tokoa

Rallissa oli tänään ohjatut treenit. Yhtenä teemana oli häiriönsieto jota trenattiin kahdella tavalla. Ensin koira vietiin ikään kuin rallin käytösruutuun ja toinen koira leikki ja reihasi lähistöllä. Raiku piti kontaktia ihan hyvin, pari kertaa sivulla istuessaan hetkeksi käänsi päätään mutta palasi kontaktiin aika heti. Edessä istuessaan se tillitti silmiin koko ajan. Toisena harjoituksena oli istua sivulla kun toinen henkilö heitteli nameja sen eteen maahan ja vingutti lelua. Kerran Raiku hairahtui eteensä lentäneen namin tavoitteluun mutta pienellä huomautuksella jätti loput huomaamatta ja piti kontaktin. Häiriökoirana ollessaan Raiku teki tokon jääviä pallopalkalla ja hyvin tekikin. Pieni radanpätkäkin oli, heti alussa vaihdettiin jalkojen välistä oikealle ja loput kyltit tehtiinkin oikealla: peruuttaminen jonka se teki ekaa kertaa ja tosi hyvin, sivuaskel joka olikin aika vaikea, eteentulo ja takaakierto namiavulla, puolenvaihto takana ja kaksoissaksalainen. Hyvin se teki. Kotona ollaan treenattu edessä peruuttamista, nyt se noin joka kolmannella yrityksellä ottaa yhden askeleen taaksepäin. Muilla kerroilla menee istumaan. Kovasti se raukka miettii ja meinaa kyllä aika usein luovuttaa.

Tassu pääsi käväisemään tokon omatoimiryhmässä hetken riehumassa. Halliin tullessa se haukkui ja veti, sitten alkoi hyppiä vasten ja pyöriä kuin väkkärä. Tehtiin alkuun muutama perusasento ja askelseuraaminen, sitten leikkiä jossa se veti tosissaan ja vain pari kertaa alkoi tunkea käpäliään väliin. Sen jälkeen neljä vauhtinoutoa. Sillä on tähän niin hyvä asenne että toivottavasti se säilyy: täyttä vauhtia kapulalle, nopea kapulan nappaus ja täyttä vauhtia takaisin. Loppuun pieni luoksepäästävyystreeni, kaksi ihmistä tuli silittelemään. Ensimmäisen kohdalla yritti hyppiä vasten ja haukkua, toisen kohdalla jo istui melkein koko ajan ja oli hiljaa. Siihen lopetettiin. Välillä se kesken treenin otti ja juoksi muitten  ihmisten luokse mutta tuli heti ensi kutsusta takaisin ja pyörähti sivulle. Muuten sen teki hyvin intensiivisesti lyhyen treeninsä. Vähän sellaista reihumista se ajoittain on, mutta selvästi se on alkanut älytä mikä on homman idea. Mitään se ei vielä osaa, mutta innokas se on.

Treenin jälkeen lenkillä sain huutaa ääneni käheäksi estääkseni sitä lähtemästä jäniksiä etsimään. Tällä kertaa onnistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti