keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Nollan pisteen liikkeet ja sosiaalistamista

Tokokurssilla otettiin tänään kokeenomaisesti kolme Raikun ongelmaliikettä: ruutu, metalli ja tunnari. Lisäksi sitten yksi mukava liike, hyppynouto. Raiku oli huonossa vireessä, huonosti viritelty ja muutenkin. Ruudun se kuitenkin löysi, meni maahan ja pysyi siinä seuraamiskäskyyn asti. Aika löysää meno kuitenkin oli, ja ohjaajaa moitittiin hiipimisestä ruudun läheisyydessä. No, se siis kuitenkin onnistui. Metallille lähti laukalla, otti ja toi ravilla ja luovutuspaikka ihan hukassa. Tunnarilla nosti ensin oman, sitten vielä haisteli ja päätyi omaan, mutta oli pudottanut sen niin lähelle toista kapulaa, että molemmat osuivat suuhun. No, jotenkuten kuitenkin. Hyppynouto sitten: palautuksessa lähti kiertämään estettä, huomasi kohdalla virheensä ja jä siihen. Kolmannella käskyllä toi. Just. Toisella kierroksella otettiin ryhmässä paikallaistumista (menin piiloon), ei ongelmia, ei myöskään paikkamakuussa. Viimeisellä lyhyellä kierroksella sitten hyppynoutoja, ne lopulta oikein hyvät. Jaa-a, enpä tiedä.

Tokoryhmä oli ulkokentällä, joten Tassu otettiin Raikun vuoron päätyttyä harjoittelemaan koirien rauhallista katselua.  Yritin vastaehdollistamista, mutta se alkoi toimia liiankin hyvin, Tassu istui vaan ja napotti minua (sille ei annettu ruokaa ennen lähtöä, joten se taisi olla niin nälissään että himoitsi vain Hau-Hau -makkaraa välittämättä mistään muusta). Joitakin kertoja pääsin naksauttamaan kun se katsoi koiria ihan rauhassa. Tehtiin siinä Tassun elämän ensimmäinen perusasentokin, ja siihen se jäi pitämään kontaktia. Suunnilleen vartti siinä naksuteltiin ja ainakin kaukana kulkevat ja agilityyn riehakkaasti menevät koirat saivat Tassun mielestä ihan vaan olla, lähempänä tokoilevia se ei edes vilkaissut. Auton perässäkin se sitten oli hiljaa vaikka takaluukku oli auki ja ohi kulki ihmisiä ja koiria. Niin, ja monta ihmistä silitteli sitä.

Käytiin sellainen tunnin lenkki koulutuksen jälkeen ja tultiin takaisin hallille. Siinä oli nelikuinen bordercolliepoika Zarco, ja Tassu pääsi ensimmäistä kertaa tänne tulonsa jälkeen leikkimään pentuleikkejä. Ihan hetken Zarcokin sitä arvelutti, mutta näköjään pentu pennun tunnistaa ja sitten juostiin ja painittiin ja riehuttiin puoli tuntia kunnes ihmiset väsyivät seisoskelemaan. Vielä tuli Zarcon laumasta aikuinen bordercollieuros Bruno Tassua haistelemaan ja niin oli Tassu uupunut että istui vaan ja laittoi korviaan taaksepäin. Hyvä päätös Tassun sosiaalistamissessiolle. Zarcon isäntä on perustanut koirankoulutusyrityksen ja niin lupasin ilmoittaa Tassun Sportti-Rekun pentukurssille. Siellä on alaikärajana yhdeksän viikkoa, ja johan Tassu on nyt jo kymmenen :)

1 kommentti: