sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Jäljet (2), esineitä ja leikkiä

Heti aamusta lähdettiin Jaamankankaalle jälkihommiin. Jälki oli molemmille toinen, Tassu kun on tehnyt yhden jäljen jo lapsuudenkodissaan. Tassulle tehtiin noin 10 metriä pitkä jälki kahdella namilla / askel jäkäläiseen mäntymetsään. Raiku älysi jutun heti ja ajoikin todella keskittyneesti, kerran taisi nostaa päätään. Namit olivat vähän painuneet märkään jäkälään niin että niitä piti oikein kaivaa sieltä. Tasaista tahtia Tassu eteni loppupalkkapurkille jossa herkkuna oli keitettyä sydäntä. Hannele ikuisti Tassun jäljen:

Tästä se lähtee

Näin se menee

Perillä
Tassulle tehtiin myös esineruutu, siis pieni tallattu alue, johon siroteltiin viisi esinettä. Lähdettiin sitten kulkemaan, ja Tassu bongasi esineet heti. Kolme esinettä nostettiin ja vähän leikittiin. Siitä se lähtee. Myös tämä tapahtuma ikuistettiin:

Tässä

Ja tässä


Leikitään


Raikun jälki kulki ensin jäkälämetsässä ja sieltä tuoreelle hakkuuaukolla. Pituutta ehkä noin puoli kilometriä, vanheni melkein kaksi tuntia. Jana oli tällä kertaa suora ja nosto ilman epäröintiä. Hyvä. Itse jäljen Raiku ajoi myös hyvin, yhdessä kulmassa kiersi ympyrän, mutta muuten ei mitään ennen kuin tultiin hakkuuaukolle. Siinä se kulmassa hetkeksi kadotti jäljen ja laskin sen liinasta etsimään. Se näytti aika pian taas kuitenkin jäljestävän ja sitten nousi keppi, minkä jälkeen ei ongelmia. Yksi keppi kuudesta jäi siihen hakkuuaukon alun harhailuun, muut nousivat. Se oli hyvä treeni, sopivasti haastetta. Tämäkin jälki kuvattiin:
Jälkiliina kiinni ja janalle

Mennään

Keppi on löytynyt

Hakkuuaukolla piti keskittyä

Keitettyä sydäntä loppupalkaksi
Ennen treenejä ja treenien jälkeen vähän ulkoiltiin Närrin kanssa. Alkuun Tassun täytyi haukkua oikein kovasti Närrille, mutta loppulenkistä se oli löytänyt uuden bestiksen, joka leikki Tassun kanssa todella kauniisti ja innokkaasti. Raikukin on kotipihassa alkanut leikittää Tassua, muualla on edelleen kuin sitä ei olisikaan. Muutama kuvatodiste tästäkin





2 kommenttia: