perjantai 17. kesäkuuta 2016

Rauhoittamista ja innostamista

Keskiviikkona käytiin Linnunlahdella tokoilemassa. Raiku oli aamulla ontunut toista etujalkaa joten se teki vain erilaisia rallijuttuja ja hyvin tekikin, kaikki puolenvaihdot ja oikealla seuraaminen olivat melkein täydellisiä. Kyllä se ne osaa, anakin yksittäin.

Tassu alkuun rauhoitettiin: ensin naksuttelua haukkumatta olemisesta ja kun se sujui, kahden pallon leikkiä palkaksi. Sitten Tassu alkoikin olla hyvässä mielentilassa ja teki hyvin ja keskittyneesti hommia. Yksi tokohyppy joka hyvä, yksi hyppynouto joka tosi hyvä, vähän lyhyttä seuraamista, liikkeestä maahan (joka on ainoa jäävä jonka se tällä hetkellä osaa) ja kapulaleikkiä. Tarjosin sille kapulaa taisteltavaksi ja hetken kursailtuaan otti oikein kunnon otteen. Sitten juostiin molemmat, Tassu kapula suussa ja aina välillä se toi sen käteen, mutta en ottanut sitä Tassulta pois vaan vedettiin ja taas annoin sen juosta. Tästä se tykkäsi. Jotain varmaan vielä tehtiin ja loppuun kahden pallon leikki.

Tänään rallitreeneissä koutsi Riikka sanoi, että Pieksämäen kisat menivät pieleen, koska kun Raiku oli kerrankin oikein innoissaan niin minä menin ihan ulalle enkä osannut yhtään ohjata. Niinhän siinä kävi, kun on tottunut vähän perässävedettävään koiraan, innokkaan kanssa ei osaakaan toimia. Riikan päätös oli, että tästä lähtien Raiku innostetaan haukuttamalla ja sitten lähdetään tekemään. Niinpä Raikua sitten haukutettiin - mikä ei todellakaan ole vaikeaa - ja Raiku alkoi tehdä hommia korvat pystyssä ja keulien! Tästä nyt sitten kuulemma ketjutetaan haukutus - radalle meno - innokas suoritus - ohjaajan taidot. Saa nähdä miten käy.

Tassu kävi hallissa sitten puolestaan harjoittelemassa rauhoittumista. Riikka seisoi hallin ovella eikä päästänyt sisään ennen kuin Tassu kulki vetämättä ja haukkumatta. Päästiin lopulta sisälle kun Tassua namitettiin haukkumisesta minkä jälkeen se alkoi ottaa kontaktia. Hallissa oli samaan aikaan vajaan vuoden ikäinen bullmanstiffi Ruttu ja sitä piti välillä tuijotella ja sille haukahdella mutta aika hyvin se oli kontaktissa ja tehtiin askelseuraamisia, maahanmenoja, edessä peruuttamista ja kaukoja, irti Tassua ei uskaltanut päästää Rutun takia. Hallista pois ei myöskään saanut mennä kuin kauniisti kulkemalla, mutta se onnistui jo ihan hyvin. Pari kertaa treenin aikana Tassu pani maahan ihan omia aikojaan ja niitä Riikka käski palkata rauhallisesti koska se silloin itse rauhoittaa itseään ja sille pitää näyttää että tämä on hyvä. Yksi mahdollisuus haukkumisen ehkäisyyn olisi myös käskystä haukuttamisen opettaminen - ja tietenkin vaikeampana tehtävänä myös käskystä lopettamisen. Katsotaan.

Niin että Raikua innostamaan ja Tassua rauhoittamaan, siinä lähiaikojen treenitehtäviä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti