sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Jälkiä (4) ja tottelemista raunioradalla

Aamusella lähdettiin raunioradan maastoon jälkeilemään. Jälkien vanhenemista odotellessa tehtiin kentällä vähän mitäkin. Raiku teki ralliliikkeitä oikealla puolella ihan kohtalaisesti, vain saksalainen käännös oikealla puolella ei mahtunut sen päähän, ja perusasennot menivät taas ihan vinoon. Loppupalkaksi Raiku sai tehdä luoksarin pysäytyksineen ja estenoudon. Se oli oikein innoissaan.

Tassu laitettiin puuhun kentän laidalle kun Närri tokoili. Narupallon heittely Närrille oli Tassulle liikaa ja piti vähän haukahdella, muuten se makasi ihan rauhassa. Siitä sitten treenaamaan. Alkuun se itse tarjosi maassa lojunutta kapulaa ja tekikin ihan hyvän vauhtinoudon, vain rauhoittuminen ennen kapulalle menoa teki tiukkaa. Luoksetulossa se vähän varasti ja sitten alkoi varastaa enemmän, joten otettiin ihan vaan istumassapysymistreeniä. Loppuun seuraamista: takapalkka ja vauhtilähdöt saivat Tassun innostumaan, se keuli ja vähän pomppikin mutta annoin tehdä kun sen seuraaminen on alkanut mennä laahustamiseksi niin parempi keuliminen kuin laamaaminen. Tätä täytyy tehdä niin seuraamisesta tulee sille kivaa. Loppupalkaksi kahden pallon leikkiä ja rapsuttelua.

Tottelemisesta Tassu jatkoi suoraan jäljelle. Se alkoi kuivalta ja hiekkaiselta jäkäliköltä mutta tämä ei tuottanut Tassulle mitään ongelmaa, se nosti jäljen heti ja alkoi ajaa kuono maassa. Jäljellä oli kolme merkattua ja vähän hajustettua keppiä, niille se pysähtyi ja kun menin sen luokse se meni maahan. Tämä saattaisi toimiakin. Tarkkaan Tassu taas ajoi, yksi pikkutien ylityskin oli mutta ei siinä mitään sen kummempaa vain muutama metri ennen loppupurkkia sille tuli varmaan hukka ja se alkoi haukkua, mutta sai vielä nostetuksi jäljen.

Raikun jälki ei sitten ihan täydellinen ollut. Janalla se meni jäljen yli ja olisi vaan jatkanut. Kerran se oli väkisin menossa polulle, jonne jälki ei mennyt, palasi kun kehotin etsimään jäljen. Kuudesta kepistä vain kolme löytyi. Se ajoi tosi korkealla nenällä vaikeaa maastoa joten ei ihme että oli varmaan useaan otteeseen jäljen vieressä - sivutuulikin oli kyllä kova. Loppupurkille kuitenkin tultiin.

Treenin jälkeen Tassu sai tunnin verran reihua Närrin kanssa ja olisi Raikukin saanut, mutta tapansa mukaan se seisoi ja haukkui tai käveli ja haukkui. Aina välillä se vähän osallistui leikkiinkin, mutta enimmäkseen haukkui.  Tassu sen sijaan juoksi ja juoksi ja paini sydämensä kyllyydestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti