torstai 2. kesäkuuta 2016

Jälkiä 3 ja kuvia

Jäljet kuivaan kuusimetsään, jossa vain paikoin aluskasvillisuutta. Molemmat noin 500 metriä, Tassun vanheni tunnin, Raikun puolitoista. Tassun jäljellä kaksi puulootaa ja kaksi makkaralla hajustettua keppiä, Raikun jäljellä neljä keppiä. Ennen jälkiä etsittiin vähän esineitä, Raiku teki ihan ok, Tassu löytää ja tuo viiden metrin päähän, jää sitten puuhaamaan jotain muuta. Ehkä tämä ratkeaa itsestään kun Tasseli vanhenee.

Tassu ajoi jälkensä ensin. Se sai hajun jo tieltä ennen jäljen alkukohtaa. Istutin sen tielle, laitoin jälkiliinan ja istutin vielä hetken ja Tassu istui ihan rauhassa. Jäljen se nosti tieltä jo tieltä, 90 asteen kulmasta joten en estellyt. Tassu ajoi tarkasti ja juuri sopivaa vauhtia, liina kireällä mutta ei rysien. Ensimmäisen puulootan se merkkasi mutta olisi jatkanut, jolloin pysäytin ja pyysin maahan. En tiedä, ehkä istuminen olisi Tassulle luontevampi, täytyy kokeilla. Seuraavaksi oli keppi, siihen se pysähtyi ja jäi odottamaan ja sai palkkansa. Toisenkin kepin luo se pysähtyi, lootan sen sijaan vain merkkasi. Pitää siis siirtyä keppeihin. Tassu ajoi todella tarkkaan koko jäljen, ei pyörinyt kulmissa eikä missään muuallakaan. Tässä lajissa se keskittyy ihan eri tavalla kuin missään muussa. Hieno jälki oli.

Jäljen loputtua päästin Tassun vapaaksi tajuamatta, että suoraan toiselta puolelta tietä lähtee Raikun jälki. Sinnehän Tassu painatti, löysi jäljen alun ja ajoikin jonkin matkaa ennen kuin sain sen huudetuksi pois. Niinpä ehkä siitä syystä Raikun jana oli ihan onneton, ei meinannut löytää jälkeä ollenkaan vaan pyöri edestakaisin. Lopulta se sitten sen nosti ja onneksi ensimmäinen keppi oli ihan alussa. Sen jälkeen ei mitään ongelmia, nosti kaikki kepit, parille siirtyi kyllä ajettuaan jälkeä vähän sivussa. Metsän pohja oli tosin aika haastava, kuivaa lehteä ja hakkuujätettä.

Tassun luusto on tarkastettu ja käyttöä kestäväksi havaittu: lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet ok, selässä välimuotoinen ristinikama, symmetrinen sellainen. Ei pitäisi menoa haitata joten Tassu voi edelleen huoletta juoksennella sinne tänne.

Jonkun kerran on ollut kamerakin lenkillä matkassa.

Tassu ja Unna Pielisen hiekkarannalla. Hauskaa on?

Tassu vilvoittelee Höytiäisen kanavassa

Kaivetaan kuoppaa

Tassu vaanii ...

... ja Raiku odottaa hyökkäystä



Höytiäisen kanavaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti