sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kaikenlaista

Viikolla tehtiin Tassulle jälki (T5) raviradan nurmelle. Alku oli hieno, nosti jäljen ja ajoi epäröimättä ja ihan jäljen päällä, meni maahan lootallekin. Sitten tultiin ihan radan viereen, missä on korkeampaa heinikkoa ja vähän puskaa, ja siellä puskassa lymysi rusakko. Se jälki oli siinä sitten.

Vähän on tokoiltu ja rallitreenattukin, ihan tavallista niissä. Raiku yrittää kovasti ja Tassu joko tekee tai sitten reihuu.

Eilen käytiin Pieksämäellä rallytokokisoissa. Niistä ei jäänyt jälkipolville juurikaan kerrottavaa. Raiku lähti radalle ylivireessä ja yliyrittäen, korvatkin oli pystyssä. ja niinpä se ei juurikaan kuunnellut ja teki kaikenlaisia omia sovelluksia, useita ylimääräisiä pyörimisiä (!) ja muuta sellaista. Tuomari oli kirjoittanut ystävällisesti että hyvä rata, tarkkuutta vain lisää. Joo.

Tassukin pääsi käymään HauHauhallissa siinä välissä kun ratoja vaihdettiin. Sitä haukututti kovasti mutta sai sen aika pitkäksikin aikaa kontaktiin. Vieraita ihmisiä tuli rapsuttelemaan Tassua ja että se oli onnessaan! Sille saattaisi toimia hyvänä palkkana päästä ihmisten rapsuteltavaksi, sinne se on aina menossa jos kentän laidalla ketään on.  Täytyy kokeilla.

Tänään käytiin jäljestämässä Pärnävaaran maastoissa. Jäljet vanhenivat yli kaksi tuntia kun käytiin laavulla paistamassa makkaraa ja tekemässä esineruutua tai pikemminkin kaistaletta. Raiku haki kaksi esinettä oikein reippaasti, ihme juttu. Tassulle oli vain yksi esine takarajalla, se näki viemisen vähän kauempaa ja ruudun reunalla katsoi kun Hannele palasi. Tassu löysi esineen helposti ja toi sen peräti kahden metrin päähän! Sillä oli Närrin liivi päällä eikä haitannut yhtään :)

Raiku ajoi jälkensä (R5) ensin. Nosto oli ihan onneton, meni taas jäljen yli ja jäi sinne haistelemaan jotain ilmahajua. Lopulta se nosti jäljen, mutta jäljentekijä oli sitä mieltä että se ei hukkasi jäljen ja kutsuin sen pois. Sitten kävi ilmi, että se olikin ollut jäljellä. No, se nosti sen uudestaan mutta kun tultiin metsätielle, se todennäköisesti lähti jonkun tiellä kulkeneen jäljelle. Sen jälkeen nosto oli vaikeaa, kun jälki kulki toisen tien laitaa mutta lopulta päästiin perillekin. Ihme kyllä neljästä kepistä löytyi kolme.

Tassun jälki (T6) lähti kuivalta jäkälältä, tuuli oli kova ja jälki pitkälti yli kaksi tuntia vanha. Alkuun Tassulla oli vähän vaikeuksia hahmottaa jälkeä mutta pienellä kannustuksella se sen nosti, tosin alussa oli aika epävarma. Ensimmäisellä lootalla se meni suoraan maahan. Seuraavana oli keppi, jolle se pysähtyi mutta olisi jatkanut ja meni maahan vain käskystä. Kolmantena olleen lootan se meni sen verran kaukaa että ei huomannut eikä ihmisetkään, se piti sitten jälkikäteen etsiä. Pääsi ilmeisesti kuitenkin aika pian takaisin jäljen päälle ja tuli kepille, jonka luona meni suoraan maahan. Kepin jälkeen Tassu oli saanut jäljen jo päähänsä ja alkoi ajaa keskittyneesti, hyvää vauhtia ja nenä maassa. Viimeisen lootan ja sen jälkeen olleen kepin luona se meni suoraan maahan, samoin loppupalkkapurkin! Jee, olikohan se keppi-ilmaisu tässä?

Sen kaksituntisen joka meni jälkien vanhentamiseen koirat saivat leikkiä ja reuhoa laavun luona olleen lammen rannalla. Jäljestysten jälkeenkin vielä sellainen vartin yhteinen juoksentelulenkki. On nyt väsyneitä koiria kotona. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti