sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Jälkiä! (1)

Päästiin lopultakin aloittamaan uusi jälkikausi, aloitus Jaamalla kuten aika usein ennenkin. Tassulle tehtiin sellainen parinsadan metrin jälki jossa taisi olla yksi selvä kulma. Jäljelle laitettiin kolme sellaista puulootaa, joiden kanssa on muualla vähän treenailtu. Jälki kulki mäntykankaalla, välillä varvikkoa, välillä jäkälää. Istutin ja rauhoitin Tassun ennen lähetystä ja se nostikin jäljen metriseltä janalta ilman sitä viimesyksyistä pyörimistä. Alussa oli Froliceja ja se söi ne varmaan kaikki. Yhdessä kohdassa jonkun muun haju meinasi alkaa viedä mutta kun en päästänyt palasi omalleen. Alue on suosittua ulkoilualuetta joten siellä saattoi olla koirankin hajuja. Ensimmäisen puulootan yli Tassu olisi kävellyt mutta otin takaisin ja sitten sen merkkasi sen ja kun menin avaamaan lootaa, meni maahan. Toisen ja kolmannen kohdalla se pysähtyi ja meni maahan taas kun aloin avata lootaa. Vähän se oli hämillään että mitä nämä lootat nyt täällä jäljellä tekevätt, mutta varmaan toistoilla alkaa toimia. Sitten jossain vaiheessa keppiä lootan päälle jne. Hyvin Tassu ajoi, kerran hetken tarkasteli, muuten kulki liina kierällä ihan jälkeä pitkin.

Raikun jälki oli vähän pitempi ja mutkikkaampi, neljä keppiä. Jana parikymmentä metriä, siinä meni vinosti ja oikaisi, oli selvästi bongannut jäljen jo vähän edempää. Alussa myös ajoi vähän sivussa mutta korjasi ensimmäiselle kepille. Sitten se eteni,  kiihdytti vauhtia, nosti kaikki kepit ja päätyi loppupurkille. Ihan se jäljesti niin kuin aina ennenkin.

Pieni esine-etsintäkin tehtiin. Tassulle vietiin ruutuun nahkainen patukka - virhe. Tassu lähti täysillä, risteili hetken kovaa vauhtia, löysi helposti ja jäi ruutuun heittelemään patukkaa ja leikkimään sen kanssa. No saatiin se sieltä ja sille vietiin esineeksi muovinen heijastinnauha. Sen kanssa ei jäänyt leikkimään vaan alkoi tuoda, tosin pudotti aika kaukana. Tassun ongelma ei ole etsiminen eikä löytäminen vaan tuominen. Täytyy yrittää keksiä jotain.

Raikukin meni vauhdilla ruutuun, löysi esineen ja toi. Tämä toimii niin kauan kuin Raikulle ei yritetä laittaa etsintäkolmioita selkään...

Tästä se lähtee, taas uusi jälkikausi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti