sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Innostamista ja rauhoittamista

Perjantaina ja tänään taas vähän treenailtiin JoAn hallilla, rallitreeneissä ja porokoiratreeneissä. Perjantaina Raiku oli jotenkin ihan nukuksissa, sitä sai tosissaan tsempata tekemään rallijuttuja. Seurasi kummallakin puolella vähän niin ja näin ja kun treenattiin oikealle istumista se oli ihan kuutamolla. Tassukin kävi hallissa treenin loppupuolella kun toiselle kentälle alkoi jo tulla ihmisiä rataa rakentamaan. Oli taas vaikea paikka Tassulle kun piti joka oven avaus ja risahdus kääntyä katsomaan. Tassu harjoittelikin sitten kontaktia edessä, imutusseuraamisia ja erilaisia käännöksiä. En leikittänyt alkuun vaikka se odotti sitä ja se alkoi kiukutella pitämällä terävää komennushaukkuaan ja hyppimällä vasten. Seurautin vielä ja kun oli oikein hyvä pätkä heitin se pallon. Siihen lopetettiin.

Tänään Raiku oli sitten ihan päinvastainen kuin perjantaina. Se silmät loistivat ja se teki kaiken täysillä. Tehtiin niitä oikealla seuraamisia ja pysähdyksiä, muutaman kerran istui ihan oikeallekin paikalle. Kun siirsin palkat vasemmasta oikeaan taskuun suoritus selvästi parani, ei tullut istumaan poikittain. Johtuukohan se siitä että palkka on vasemmassa taskussa, ollut aina ja ikuisesti? Tehtiin puolenvaihtokäännöksiä ja sellaisia ja loppuun hyppynouto joka oli aivan huippu. Siihen oli hyvä lopettaa.

Tassu kävi hallissa kaksi kertaa. Ekalla setillä se oli yksin ja jatkettiin seuraamisharjoituksia ilman imutusta mutta nami kädessä, teki ihan hyviä pätkiä. Liikkeestä maahankin meni jotenkin, vähän se on vielä epävarma ja hidas mutta eiköhän se siitä. Hyppyä tehtiin taas niin että kummallakin puolella oli ihminen lelun kanssa mutta se meni säheltämiseksi, Tassu alkoi poukkoilla sinne tänne. Otin sitten kerran niin, että Hannele piti Tassua ja kutsuin sen toiselta puolelta hyppy - sivu -käskyillä ja se tuli suoraan sivulle! Vähän jotain pientä, edessä peruuttamista ja paikalla istumista ja Tassu sai lopettaa. Seuraavalla setillä toiselle puolelle oli tullut agilityryhmä ja Tassu harjoitteli rauhoittumista ja kontaktia. Tiukka paikka mutta on se selvästi jo edistynyt. Meni maahan ja pysyi siinä vaikka nousin seisomaan ja vaikka hallissa kuului koiran haukkua. Pari kertaa se yritti alkaa haukkua niille toisen puolen koirille mutta kielsin aika tiukasti ja se tehosi. Ehkä sen kanssa pitää alkaa tehdä sekä innostumis- että rauhoittumisharjoituksia, alkaa varmaan lähestyä sellaista kypsyysastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti