keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Tokosessioita

Viikonloppuna käytiin Tassun pentutapaamisessa ja siinä yhteydessä myös maneesilla tokoilemassa. Tassu teki kaksi settiä. Ensimmäinen meni aika pitkälti maneesin herkkujen etsintään ja nautintaan. Kyllä se teki, mutta kyllä sen mielessä oli hevosenlanta. Toisella setillä se oli saanut herkuista kyllikseen ja treenasi ihan kunnolla. Tehtiin vauhtinouto, jossa meni ja tuli kovaa ja pudotti kapulan vasta luvan saatuaan. Seuraamiseen saatiin neuvoksi imutuksesta vähittäiseen luopumiseen välillä perusasennon palkkaus oikeasta kädestä. Tätä kokeiltiin muutama kerta, nopeasti älysi. Vähän merkin kiertoa ja näytettiin kaukot, joissa saatiin neuvoja lähinnä maa - seiso vaihtoon, jossa Tassu herkästi pompahtaa vähän eteenpäin. Kiva treeni ja kaikenlaisia hyviä neuvoja.

Raikukin käväisi maneesissa, teki ruutua joka ei meinannut löytyä, erilaisia seuraamisia ja ei-niin-hyvät kaukot. Vähän ralliseuraamisia ja puolenvaihtoja. Innokas se oli eikä antanut maneesin hajujen haitata.

Tänään käytiin Joan omatoimitokoryhmässä. Raiku teki hyvän ohjatun noudon, tosin lähetin aika läheltä. Muutama seisomaan jääminen niin että palatessa kuljin Raikun oikealta puolelta, jolloin se kääntyy. Hyvä neuvo oli alkaa kehua sitä heti kun olen kääntynyt, sillä lailla se pysyi ja oli kovin tyytyväisen näköinen. Yksi ruutu, jossa jäi liian eteen, mutta en korjannut vaan kuljeskelin ruudun ympärillä palkaten makaamisesta.

Tassukin kävi hallissa. Toisella puolella oli juuri silloin oikein kiihkeä agilitykoira joka teki rataa koko ajan haukkuen. Tämä sai Tassun aivan kiihdyksiin, räyhäämään ja reuhtomaan. Kielsin ja yritin rauhoittaa ja hetken päästä se tuli ensin eteen istumaan, sitten sivulle ja muutaman askeleen seuraamiseen. Sitten taas piti tuijottaa agilitykoiraa ja osallistua haukkumiseen. Tuli kuitenkin taas sivulle ja syötin namia kun ihmiset häiriköivät ympärillä. Niin kauan kuin namia riitti pysyi paikoillaan ja senkin jälkeen oli aika hyvin kontaktissa. Loppuun revittiin lelua, siihen se syttyy unohtaen muut asiat. Eli edistystä edellisestä vastaavasta treenistä oli kyllä selvästi tapahtunut - aiemminhan sitä ei ole tällaisessa tilanteessa saanut kontaktiin millään ilveellä.

Treenin jälkeen lähdettiin vähän kiertelemään piha-aluetta, lenkille Pärnällä ei enää hiihtokauden alettua pääse. Tassulle oli jäänyt räyhä päälle ja se haukkui hiihtäjiä, kävelijöitä ja erityisesti ladulla kiitäviä valjakkohiihtäjiä. Ja kun Tassu alkaa räyhätä, Raiku alkaa haukkua muuten vaan. Meni taas aikansa että päästiin etenemään edes jotenkin kunniallisesti. Onneksi lähistöllä on lampi, jonka jäälle koirat pääsivät revittämään ja Tassu sai purkaa kiihtymyksensä. Lammen jäällä näin sen ensimmäisen kerran elämässään myös kierivän, oikein useamman kerran. Sieltä jostain ne koirien tavat tulevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti