perjantai 29. tammikuuta 2016

Ralliratoja

Pitkästä aikaa rallitreenit pakkasten lauhduttua. Tehtävänä oli voittajaluokan rata. Raiku oli tällä kertaa vähän ylivierinen, eikä oikein kuunnellut. Niinpä kaikki puolenvaihdot piti tehdä uusiksi kun Raiku pyörähti eteen ihmettelemään että mitä piti tehdä. Oikealle siirryttiin kaksi kertaa, ja oikealla tehtiin spiraali, istuminen ja maahanmeno. Oikealla seuraaminen sujui hyvin, spiraalissa se oli tosi tiiviisti mukana. Myös pyörähdys ja peruutus vierelläkin olivat ihan kohtalaisia. Avoimen luokan kylttien tehtävät Raiku teki ihan mallikkaasti. Ainoa oli siis puolenvaihdot takana ja jalkojen ali, niissä ei kuunnellut mitään. Puolenvaihto, jossa molemmat tekevät täyskäännöksen oikealle ei taas kerran tahtonut ohjaajalta onnistua. Ehkä voittajaluokkaan kuitenkin tässä kevään aikana arvaa mennä kokeilemaan.

Tassu sai tällä kertaa myös kokeilla rallirataa. Tällä kertaa rauhoitin sitä ennen halliin menoa, se kun aina alkaa jatkuvan haukkumisen ja rempomisen kun ollaan menossa treeniin. Pysähdyin joka kerta kun se haukahti ja kehotin "rauhaa". Niinpä se sitten tulikin halliin ilman räyskää ja oli heti valmis hommiin. Tehtiin imuttamalla muuten sama rata paitsi ei puolenvaihtoja, eli kaikki muut kyltit, osa tosin vähän helpotettuina kuten seisomaan jääminen ja koiran kiertäminen, missä kävin vain edessä. Aivan yllätyksenä Tassu teki todella hyvän radan. Se oli keskittynyt, seurasi herpaantumatta, teki pyörähdyksen, tuli seuraamisesta eteen istumaan ja siirtyi siitä sivulle, meni maahan ja jatkoi siitä. Spiraalissa se oikein innostuikin, kehuin ja nopeutin vähän vauhtia ja Tassu tuli mukana häntä heiluen. Myös 360 asteen käännökset menivät nekin oikein mallikkaasti. Tassua selvästi motivoi kun seuraamisen yhteydessä tapahtui kaikenlaisia temppuja eikä se ollut vain pelkkää etenemistä ja käännöksiä. Kättäkin saattoi välillä nostaa ilman että Tassun seuraaminen olisi herpaantunut, vaikka rata oli aika pitkä. Ei näitä ehkä ihan yhäkseen kannata tehdä, mutta ehkä seuraamista voisi enemmänkin opettaa rallityyppisesti, Tassu kun selvästi tykkäsi siitä. Lopuksi vähän leikittiin, mutta paras loppupalkka oli kun mentiin treenikavereitten luo ja kaikki rapsuttivat ja kehuivat Tassua. Se pyöri yhden luota toisen luo häntä vispaten. Hetki vietettiin vielä käytösruudussa katsellen Tytin treeniä, ihan hiljaa se siinä oli ja vähän aikaa katsottuaan otti kontaktin. Siihen oli hyvä lopettaa.

Treenin jälkeen mentiin taas jäälle, missä Tassu kiusasi Lakua ja mihin Raiku piti väkisin vetää, moottorikelkan jäljellä kun oli ihan rannassa vetistä sohjoa. Se on Raikun mielestä kuolemanvaaran merkki. Siitä kun päästiin Raikukin uskalsi alkaa juoksennella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti