perjantai 8. tammikuuta 2016

Täydellinen treenisää, -22 C

Kun mittari laski -22 asteeseen, mentiin rallitokovuorolle pelkässä porokoiraporukassa. Hallin lämpötila oli sama kuin ulkona ja kaikki kolme porokoiraa olivat todella täpäköinä treenaamassa. Tassu aloitti, ensin kahden lelun leikkiä, nyt se osaa sen jo tosi hyvin. Vähän seuraamista ja täyskäännöksiä edessä pyörähtämällä, niistä muutaman askeleen peruutuksiin, tämä onnistuu jo hienosti. Tassu kiepsahti monta kertaa perusasentoon ihan pelkästä käskystä, ei tarvinnut olla edes nameja kädessä. Kokeilin narupallon pudotusta kainalosta kun tuli perusasentoon, mutta ihan Tassu ei sitä älynnyt. Seuraamisessa ja perusasennossa on kuitenkin tapahtunut selvää edistystä. Sitten tehtiin edestakaista hyppyä, pari luoksetuloa, aloiteltiin merkin kiertoa namilla ohjaten, pari vauhtinoutoa joissa lähdin juoksemaan pakoon, koska on alkanut pudottaa kapulan melkein heti. Näin juoksi luokse asti kapula suussa. Paljon leikittiin, eli oli oikein toiminnallinen treeni, jossa Tassu ei ehtinyt ajatella mitään ylimääräisiä ajatuksia. Hyvä setti.

Raiku oli Tassun tavoin innoissaan treenistä. Tehtiin vähän ralliseuraamisia oikealla ja puolenvaihtoja, ohjattu nouto jossa lähetin ihan edestä ja Raiku meni hyvää vauhtia tuomaan osoitetun kapulan. Täytyy jatkaa näin ja pidentää lähetysmatkaa vähitellen. Jäävistä treenattiin seisomista, jossa on ruvennut kääntymään kun palaan sivulle. Muutama kerta ylimääräisen seisokäskyn kanssa ja pysyi paikoillaan. Tosi hienot kaukot Raiku teki, seisomasta maahan on muuttunut lähes täydelliseksi kun sitä on treenattu keittiössä nami nenän edessä yhteistreeninä Tassun kanssa. Loppuun pieni ex tempore agilityrata kun kenttä oli täynnä esteitä - olipa hienoa menoa. Kepit ja rengaskin, jota Raiku ei agilitya harrastaessaan koskaan osannut osana rataa menivät tosta noin vaan.

Kun veilä käytiin Lakun kanssa lenkillä oli Tassukin väsytetty pitkästä aikaa, kovilla pakkasilla kun lenkit ovat jääneet vähän lyhyiksi eikä pieni keittiötreenaaminen Tassulta ihan hirveästi energiaa kuluta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti