perjantai 26. lokakuuta 2012

Viikolla

On hommailtu vähän jotakin. Sunnuntaina pikkuisen tokoiltiin yläasten pihalla, avoimen kaukoja, luoksaria ja sellaista. Torstaina käytiin agilityssa tekemässä ohjajan sanoin "helppoa" rataa:


 Heti ykköseltä kakkoselle laadittu ohjaussuunitelma oli kelvoton, siinä käskettiin niistää koira kakkosen takaa. TOimikin hyvin. Seuraava vaikeus oli ysiputkelta kymppihypylle, missä me fuskattiin ja tyydyttiin valssiin, joka johdatti keppien päässä väärälle puolelle. No ei se mitään. Raiku oli taas ihan vauhdikas ja kun eka kierros oli harjoiteltu toinen kerta tehtiin kokeenomaisesti, ja siitä tulikin nollarata :)


Tänään käytiin raviradan parkkiksella tokoilemassa ja ajamassa jälkeä viereisellä nurmella. Tokoliikkeinä tehtiin vähän seuruuta, ihan ok, yksi nouto jossa lähti palauttamaan laukalla, jolloin palautus leluun. Kaukoja, avoimen sujuivat hyvin,ihan edestä maa-seiso ja istu-seiso. Sitten tehtiin ensimmäinen ruutu ainakin kahteen vuoteen, eli aloitettiin ihan alusta, lähetys namialustalle, ei siinä mitään, mutta tuskin Raiku tajusi mitä oli tekemässä. Jotain vielä? No ainakin piilopaikallamakuu mudi Urhon kanssa, kolme minuuttia, ei mitään ongelmaa.

Jälki oli vanhentunut vähän vajaa tunnin. Nosto vähän löysä ja sitten alkoivat ongelmat toisensa jälkeen. Ensin Raiku alkoi syödä jäniksenpapanoita ja eteni niitten perässä ihan muualle kuin jäljelle. Siihen piti puuttua, sitten ajoi vähän matkaa ja kulmassa lopetti, katseli ympärilleen ja haaveili ties mitä. Jatkoi taas vähän matkaa ja meni hastelemaan sähkötolppaa. Taas vähän matkaa, ja raviradalla ajavaa lanauskonetta piti jäädä ihmettelemään. Sitten lähistöllä kulkikin ihminen jota piti tuijotella. Mutta kun Raikulle ei annettu muita vaihtoehtoja se lopulta ajoi jäljen loppuun, selvästi skarpaten kun jälki siirtyi jäätyneelle hiekalle. Kaikki kepit kyllä nousivat. Sillä on aina ollut vaikeuksia pelto- ja nurmijäljillä, näkee liian kauas ja häiriintyy pienimmästäkin. Pitää varmaan ruveta namittamaan jos sen vie pellolle tai nurmelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti