sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viikon treenit

Viime viikolla treenattiin pari kertaa, samoin tänään. Tiistaina käytiin Tokmannin parkissa. Tassu leikki: saalisleikkiä, narupallon heittoa, taistelua. Siinä välissä vähän seuraamista, kapulan pidon yritystä ja sellaista. Kapulan pito onkin Tassulle ongelma: kun sille tarjoaa kapulaa kädestä se kääntää päänsä ja laittaa korvat littaan. Treenikentällä kun sitä innostaa se nappaa kapulan kädestä. Pudottaa kyllä aika heti mutta ote on hyvä. Ehkä se siitä vähitellen. En tiedä miksi se ei ota kädestä mutta en nyt vielä tee siitä ongelmaa. Raiku teki normisettiä ja ihan hyvin: ralliseuraamisia, ohjattua, ruutua ja sellaista. Vähän on taidettu jäädä junnaamaan.

Perjantaina oli ohjatut rallitreenit joten vain Raiku pääsi halliin (Tassu sai vähän leikkiä saalisleikkiä ja sellaista pihalla toisten treenivuorolla). Teemana olivat jäävät joita treenattiin takapalkalla. Näissä Raikulla ei ole mitään ongelmia. Välillä koira kutsuttiin seuraamaan ja vapautettiin siitä, sekin sujui. Sitten alettiin tehdä samaa oikealla ja se oli Raikulle pieni pähkinä, mutta ihan hyvin se sitten älysi. Seuraamaan kutsuminen oikealle tarvitsi vähän käsiapua. Oli hauska treeni.

Tänään käytiin porokoiraporukalla hallilla. Tassu aloitti. Rauhoitin sen haukkumisesta ja hihnassa rempomisesta ennen halliin menoa ja se olikin hyvin keskittynyt alusta asti vaikka toisella puolella tehtiin agilitya (vain kerran ihan lopussa se karkasi puolia erottavalle aidalle aikeenaan vähän räyhätä). Taas leikittiin paljon, tehtiin kapulanpitoharjoitusta innostamalla ja naksulla, kolme kertaa sain sen tekemään vaikka toisen jälkeen se oli sitä mieltä että nyt riitti. Pieni voitto emännälle Tassun vahvasta tahdosta. Sitten tehtiin hyppyä niin että molemmilla puolilla oli ihminen palkkaamassa narupallolla. Tästä Tassu innostui, sen hyppyvauhti ja -varmuus olivat ihan eri luokkaa kuin namittamalla. Välillä se hyppäsi lelu suussa mutta onneksi käytössä oli viisi eri lelua joten joku oli aina saatavilla palkkaamiseen. Vähän yritettiin lelulla seuraamista mutta se ei vieläkään oikein ole mennyt Tassun kaaliin. Pari hyvää pätkää kuitenkin. Treeni oli ehkä just vähän liian pitkä mutta kyllä se loppuun vielä leikkikin.

Raiku teki ensin rallyn alokasluokan radan oikealla seuraten. Seuraamisesta istuminen on ihan onneton, se ei kerrassaan ymmärrä mitä pitää tehdä kun pysähdyn sen ollessa oikealla. Pitää ottaa tätä namikuurilla. Ohjatussa noudossa meni ensin väärälle kapulalle, olin jo huutamassa EI kun muistin nielaista ja olla hiljaa, en vaan sitten palkannut. Toisella kerralla haki sen mitä pyydettiin. Hyvä tunnari vaikka kapulat olivat tosi kaukana. Vähän se mähläsi tunnaria edessä ollessaan.

Tänään treenin jälkeen mentiin läheisen järven jäälle ja Tassu sai reihua Närrin kanssa. Eilen se sai riehua Kolilla Käränkälammen jäällä Unnan kanssa, joten luulisi että Tassulla on ollut ihan hyvä viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti