perjantai 26. helmikuuta 2016

Perjantairallia

Rallissa pieni radanpätkä jossa paljon puolta vaihtavia käännöksiä ja oikealla seuraamista. Oikealla tehtiin spiraali, hyppy, eteen sivulta ja takaa kiertäen oikealle sivulle ja sellaisia. Raiku onnistui vallan hyvin, oikealla seuraaminen on vielä vähän epävarmaa ja tarvitsee paljon kannustusta mutta pitää paikan eikä yritä kiepsahtaa vasemmalle. Puolta vaihtavat käännökset olivat itselle taas vaikeita,  miten se onkin niin hankalaa mieltää että mitä pitää tehdä kun sekä koira että ohjaaja kääntyvät yhtäaikaa vasemmalle tai oikealle puolta vaihtaen? Ei millään meinannut onnistua, käännyin aina poispäin koirasta vaikka piti koiraa kohti. Voi huh. Raiku sen sijaan teki aina ihan oikein. Oikealla tehdyt perusasennot ovat kyllä usein tosi vinoja, pitää vaan enemmän ohjata namilla. Kiva treeni oli kuitenkin.

Toisella vuorolla Tassu pääsi halliin kun ei ollut ohjatut treenit. Tassulla oli uusi lelu, sellainen malinoiskokoinen patukka, ja se olikin oikein pop. Sen hankaluus on, että se ei mahdu taskuun eikä oikein mihinkään eli on vähän hankala palkkalelu. Tassu teki pieniä seuraamisia imuttamalla ja ilman, muutamia askeleita ilman namia missään ja palkaksi heitin patukan. Maahanmenoja peruuttamisesta patukka taakse heitettynä, kyllä tuli vauhtia lisää. Loppuun perusasentoa niin että ihminen kierteli ympärillä. Pari kertaa lähti ihmisen perään mutta palasi heti ja alkoi ehkä vähän älytä mikä on tämän harjoituksen idea. Sitten kahden lelun leikkiä ja Tassu olikin valmis lopettamaan. Hyvä treeni Tassullakin.

Treenin jälkeen Tassu pääsi taas leikkimään vähän ärtsyn porokoirarouvan kanssa, tällä kertaa Lakun. Välillä leikkivät oikein innolla, välillä Laku yritti ajaa liian innokasta Tassua tiehensä, huonolla menestyksellä tosin. Kun Raiku tuli kuvioon, Laku alkoi oikein tosissaan liehitellä sitä ja kun Tassu lopulta laitettiin autoon suostui Raikukin vähän aikaa leikkimään Lakun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti