lauantai 29. kesäkuuta 2013

Vähän jotain

Hellesäät ovat pahasti verottaneet koulutusintoa. Jotain on kuitenkin puuhailtu parin viime viikonkin aikana. Agilityssa pari kertaa, mutta paahtavassa kuumuudessa Raiku ei oikein tahdo jaksaa. Se tekee kyllä ja ihan ohjauksen mukaisestikin, mutta vauhti on aika vähissä. Uiminen ennen treenejä voisi auttaa, mutta kun ei ole ehtinyt. Toisaalta se selvästi tykkää agilitysta kun haluaa kuumuudesta huolimatta tehdä eikä ryhdy rettelöimään.

Tottelemista eri muodoissaan on kanssa tehty muutamana iltana, kerran jopa Linnunlahden kentällä. Siellä tottiseste ja hyppy sujuvat kohtalaisesti, useimmiten tekee oikein, ja ihan innokkaastikin. Ruutua on taidettu tehdä kerran, silloin se ei kauhean hyvin taas sujunut. Aina välillä näyttää, että Raiku olisi älynnyt, sitten taas ei. Varmaan useammin treenaaminen auttaisi. Voittajan kaukoissa voi jo ottaa vähän matkaa ainakin maa-seiso ja istu-seiso -vaihtoihin. Luoksarissa molemmat pysäytykset onnistuvat, mutta nyt (vasta) se on alkanut ennakoida niitä. Läpijuoksut ovatkin jääneet vähän vähälle, täytyy yrittää muistaa. Jäävät ovat ainakin tällä hetkellä aika varmat. Nouto on selvästi mielentilalaji, hyvällä fiiliksellä se on nopea ja innokas, vähän huonommalla aika vaisu. Pitäisi varmaan korottaa palkkaa jos se motivoisi. Laukauksia pitäisi treenata enemmän, Raikun seuraaminen herpaantuu selvästi ammuttaessa. Paljon siis pitäisi.

Yhden kerran tein sille jäljen Jaamalle, yhtä rinnettä alas ja toista ylös, välillä metsätien reunaa ja sitten yli. Se on hyvä jälki, vain yksi keppi jäi matkan varrelle kun se ajoi vähän sivussa. Sitten tehtiin esinepisto, esine noin 50 metrin päässä, ei ollut ongelmia. Aihki haki oman esineensä välissä vähän lähempää, ja Raikulle vielä toinen esine kauemmas, meni ja tuli oikein innolla. Aihkilla on selvästi positiivinen vaikutus Raikun esinemotivaatioon.

Saisivat säät edes vähän viiletä tästä jatkuvasta 30 asteesta niin omakin treeni-into voisi lisääntyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti