sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Jälkeä ja tottelemista ja hellett

Tänään käytiin pitkästä aikaa ajamassa jälki. Pituus ehkä noin 700 metriä, kuusikkoa ja metsätien laitaa. Lämpöasteita noin 25. 6 keppiä. Vanheni noin puolitoista tuntia. Jäljen nosto epäröivä, oli lähdössä takajälkeen, mutta korjasi. Alkuun ajoi löysällä liinalla ja nosteli keppejä, mutta puolivälissä oli saanut jäljen kuvan päähänsä jolloin vauhti alkoi kiihtyä vetämiseksi, ja meni yhden kepin yli, toisenkin olisi mennyt ellen olisi pysäyttänyt. Kulmissa ei mitään epäröintiä, mutta kun jälki kulki kahdesti metsätien laitaa menemättä yli, Raiku jälleen merkkasi mutta sitten vaan yli. Näitä enemmän. Kerran se sai jonkun ilmahajun ties mistä, pysähtyi ja katseli, mutta palasi itse jäljelle. Mitähän tuolle vauhdin kiihdyttämiselle ja sitä mukaa keppien yli kulkemiselle pitäisi tehdä, kun liinasta hidastaminenkaan ei auta? Jäljestämisessä sinänsä ei ollut minkäänlaista ongelmaa. Sen yhden unohtuneen kepin kävi sitten hakemassa metsän reunasta kun jäljen jälkeen mentiin lenkille sitä samaa metsätietä. Oikein otti suuhunsa ja toi.

Aihki sai etsiä maalimiestä, joka piiloutui Nukan jäljelle poistaessan puihin jääneitä merkkejä. Aihki luuli etsivänsä purkkia ja kuli nenä maassa. Maalimiehen bongatessaan jäi hämmästyneenä paikoilleen ja hetken mietti haukkumistakin, mutta sieltä se irtosi ja purkki löytyi maalimiehen kädestä.

Eilen mentiin kokeilemaan tottelemista Linnunlahdelle. Sitä ennen lenkkeiltiin ja uiskenneltiín



Aihki iloitsee kun ollaan veden äärellä


Raikulla on outo tapa hieroa itseään puita vasten


Totteleminen aloitettiin tottisnoudoilla. Raiku oli lähes riehakkaalla päällä, joten tasamaanoudossa oli suorastaan mahdotonta odottaa noutokäskyä. Tehtiin kolme peräkkäin ja joka kerta varasti, mutta paluuvauhti oli hieno. Myös estenoudolle varasti ekalla, toisella pysyi, sitten hyvä. Hyppynoudolla sama, ja ekalla myös kiertäen takaisin. Toisella pysyi lähdössä, mutta jäi esteen taakse haistelemaan jotain, ja kun menin esteen lähelle, hyppäsi ilman kapulaan melkein syliin. Kolmas sitten tosi hyvä. Pitkä seuraaminen suunnanvaihtoineen takapalkalla oikein hyvää. Jäävät hyvät. Tokon avoimen luoksarissa jälleen päätti, että pitäisi kutsua kahdesti, mutta siitä päästiin pienellä uhkailulla. Stopit hyvät. Tehtiin useampi toisto, loppuun kokonainen liike, ihan kohtuullinen. Avon kaukoissa ei ongelmaa. Hyppyä muutama kerta, ei oikein muistanut mihin pitää lopussa tulla. Siihen lopetettiin, tuli jo hiki emännälle ja koiralle vaikka kello oli melkein kahdeksan illalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti