lauantai 11. elokuuta 2012

Tokomöllikoiria ja muuta

Eilen käytiin Napakan tokomölleissä. Raiku mölleili alokkaassa ja kun avoimeen oli ilmoittautunut vain yksi koira ja mukaan kyseltiin toistakin, päätin ilmoittaa kisaan mukaan myös vanhaherra Aihkin.

Raikun mölleily meni ihan kivasti. Luoksepäästävyys ja paikallamakuu ok, niissä ei mitään. Molemmista seuraamisista kasipuoli, vähän väljää ja vinoja perusasentoja, mutta pitää koko ajan saman (väljän) paikan. Maahanmeno ysipuoli, seuraamisessa taisi olla jotain. Luoksetulo ysi, törmäsi ja vino perus. Seisomisesta kymppi ja estehypystä ysipuoli, ennakoi perusasennon. Pisteitä saatiin 185 ja sijoituttiin toisiksi seitsemästä koirasta. Arvostelu ei ollut mitenkään löysää, joten ihan kelpo suoritus.

Aihki-herra tokoilikin sitten ihan omiaan. Paikallaolosta kutonen, oli pörinyt ja sellaista, mutta pysyi kuitenkin paikoillaan. Seuraamisessa poikitti, perusasennot vinosti melkein edessä - taskussa ollut pallohan se. Maahanmeno nolla, jäi seisomaan. Seisominen sentään kasi, perusasento taas palomoodissa. Nouto nolla, lähti heti kun heitin. Kaukot se sitten teki!!! Tosin vähän edisti, mutta teki. Estehypystä peräti ysi, se palloperusasento. Kaikki väliajat se haukkui ja kimitti, mutta oli hirmuisen innoissaan, ja yleisöä nauratti. Kun luokassa oli vain kaksi osallistujaa, sai Aihkikin palkintonamipussinsa, ihan samoin kuin Raiku. Hauskaa sen kanssa oli mölleillä kun suoritusella ei ollut yhtikäs väliä :)

***

Torstaina oltiin agilityssa, ja matkassa oli täysin yllättäen todellinen Vauhti-Raiku. Jo kentälle mennessä se oli ihan tohkeissaan, tarjoili perusasentoja ja seuraamista. Radalle se lähti sellaista vauhtia että en meinannut perässä pysyä, ja pariin otteeseen jäinkin auttamatta sen vauhdista, jolloin se vaan jatkoi oman radan tekemistä. Kun piti palata jonnekin hiomaan suoritusta, se palasi putkien läpi ja pomppien hyppyjä. Mikään radassa ei tuottanut vaikeuksia, ei edes takaakierto, ja tehtiin rata kahteen kertaan, koko ajan samalla vimmalla. Koutsikin oli aivan ihmeissään että mikä sitä viiraa. Mikä lie ollut, tähdet oikeassa asennossa? Mutta kyllä siihen siis vauhtiakin saa, jos se sille päälle sattuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti