keskiviikko 22. elokuuta 2012

Tokokokeessa


Sunnuntaina Raiku kävi osallistumassa toisiin tottelevaisuuskokeisiinsa, edelleen alokasluokassa. Tuomarina oli Salme Mujunen ja paikkana Kulhon pesäpallokenttä Kontiolahdessa. Raikun suoritukset arvioitiin seuraavasti:

Luoksepäästävyys 9 (meni tuomaria kohti)
Paikallamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 8 1/2
Seuraaminen taluttimetta 9 :)
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 9
Liikkeestä seisominen 9
Hyppy 10
Yleisvaikutus 8.5

Yhteensä 185.5, kp. Sijoitus 3/13

Raiku ei ollut kaikkein parhaassa vireessä, aurinko paistoi kuumasti ja se läähätti koko ajan. Se kuitenkin teki hommat vähän sellaisella virkamiesmoraalilla: kun kerran käsketään niin tehdään sitten vaikka ei kauhealla innolla. Tuomari kehottikin koulutuksessa painottamaan innokkuuteen ja olemaan välittämättä mahdollisista virheistä. Niinhän minä taisin alkuun tehdäkin, nyt sitten ollaan alettu hinkata. Pitää varmaan palata takaisin siihen pedagogiikkan, että liikkeen suorituspuhtaus on vähemmän tärkeä kuin suorituksen innokkuus.

Kokeessa Raiku teki aikas omalla tasollaan. Vapaana seuraamisen pisteet ilahduttavat eniten, siinä kun on ollut eniten kaikenlaista sählinkiä. Muutenhan Raiku on vallan luotettava: kun sille antaa maahanmenokäskyn, se menee maahan, kun seisomiskäskyn, se jää seisomaan. Se ei juurikaan yritä arpoa mitä pitäisi tehdä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti