maanantai 1. toukokuuta 2017

Taimistopäivässä

Käytiin Tassun kanssa Asikkalassa kasvattajan järjestämissä kokoontumisajoissa. Ohjelmassa oli tokoa, peltojälkeä ja pk-hakua ja Tassu osallistui joka lajiin. Aloitettiin tokolla jossa oli oikein kouluttajakin. Tassu näytti kaikkein parasta osaamistaan: haisteli, haukkui ja puuhaili muutenkin ihan omiaan. Yritettiin seuraamista, mutta ei siitä juuri mitään tullut, Tassu oli sillä hetkellä sitä mieltä että kyseinen puuha on ihan syvältä. Saatiin jälleen uusia neuvoja ja mielenkiintoista on, että jokainen kouluttaja antaa aina ihan eri neuvot kumoten edellisen antamat kelvottomina. Ehkä pitäisi kokeilla miten kunkin neuvot toimivat ja kehitellä niistä jotain. Lähinnä ongelma on seuraamaan lähtö, jolloin Tassu pitkän aikaa vain laahustaa vierellä ja vasta pitkän ajan päästä alkaa oikeesti seurata. No, mietitään.

Peltojälkin oli vuoden ensimmäinen jälki ja kaikkineen ensimmäinen peltojälki Tassulle. Lähti oikein hyvin, nosti keppejä ja teki kulman hienosti, mutta sitten istuikin lokki melkein Tassun jäljellä. Sitä piti jäädä tuijottamaan, sitten muita kauempana olevia lokkeja ja jälki meinasi ihan unohtua. Sain sen kuitenkin uudelleen muistamaa mitä oltiin tekemässä ja kyllä me loppuun päästiin joskin vähän hapuillen. Keppien nostamiseen olin todella tyytyväinen.

Näiden jälkeen ajettiin metsään missä kaikki taimistolaiset laitettiin tekemään hakua. Tassu on tehnyt sitä tasan kerran viime syksynä Taimistopäivillä joten sille tehtiin kaksi näkölähtöä ja kaksi haamua. Tästä hommasta Tassu innostui. Se juoksi maalimiehille ja löydettyään kääntyi aina katsomaan, olenko minä huomannut. Se oli jotenkin liikuttavaa, kouluttaja totesi, että Tassu ei tee hommia namin takia vaan emännälle. Viimeisellä maalimiehellä, joka makasi maakuopassa Tassu alkoi jo haukkuakin.

Muutama kuvakin Tassusta facebookista löytyi. Tokokuva on otettu jollain harvinaisella hetkellä kun Tassu oli jotenkin innokkaan näköinen (kuva Laura Okker)


Tassu oli myös elämänsä ensimmäisen kerran paikkamakuurivistössä. Menin noin kolmen metrin päähän ja palkkasin monta kertaa ja niin se pysyi siinä sen kaksi minuuttia. Kuvassa liike on alkamassa. Tassun oikealla puolella on sen isä Mosku, laitimmaisena Tassun veli Jonkka. Kuva Satu Mansikkaviita.


Hakuilustakin löytyi pari kuvaa. Ensimmäisessä Tassua lähtettään maalimiehelle, toisessa ollaan tulossa piilolta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti