sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Jäljet (2) Jaamalla

Tänään käytiin Jaamalla jälkeilemässä ja esineruutuilemassa. Esineruutu tietenkin ensin. Se oli kapea ja syvä, ehkä noin 50 metriä ja esine takakulmassa. Tassulle samalla kaavalla kuin viimeksi, näki kun ihminen tuli ruudusta. Lähti taas täysillä, etsi hetken täysillä ja palautti täysillä. Tosin taas autoin palautusta vs. ruutuun leikkimään jääminen lähtemällä juoksemaan. Tämä kaava näyttää nyt toimivan, joten jatketaan sitä edelleen että Tassulle vahvistuu ajatus siitä, mitä on tarkoitus tehdä.
Raikunkaan esineruutu ei ollut ihan toivoton. Tosin alkuun jäi haahuilemaan jonkun hajujen kanssa ihan etureunaan, mutta pienellä huomautuksella lähti etenemään, oikein juoksikin, ja löysi esineen helposti takarajalta. Tuominenhan ei Raikulle ole ongelma. 

Jäljet vanhenivat pari tuntia. Raiku ajoi ensin, sellainen melko suora jälki, jossa kuusi merkittyä keppiä. Ensimmäisen nosti hyvin, sitten kahdelle piti huomauttaa ja loput nosti itse. Hyvin se tällä kertaa ajoi, lyhyt janakin oli ihan ongelmaton.

Tassu ajoi Raikun jälkeen, eli vielä vähän vanhemman jäljen. Janalle lähti kauhealla vauhdilla ja nosti takajäljen. Huomasi se sen sitten hetken päästä itsekin ja lähti oikeaan suuntaan. Parin ensimmäisen kepin kohdalla piti vähän toppuuttaa mutta sitten se alkoi ilmaista niitä. Tosin se meni maahan keppien päälle ja alkoi siinä ryömiä, mutta kyllä ne kepit sieltä löytyivät. Ajoi aika kovaa vauhtia, ja ihan jäljen lopussa jokin sitten hairaannutti sen, ehkä siinä oli kuljettu, mutta kyllä se tsemppaamalla löysi jäljen uudestaan ja pääsi loppuun.

Välissä tehtiin hetki tottelevaisuuttakin. Raikun kanssa rallin mestariliikkeitä (!) ja Tassun kanssa namitettuja voittajan käännöksiä ja oikealla seuraamista. Kyllä sekin vähän jo vasemmalle pyrkii, mutta namin avulla pysyy oikealla ja ihan hyvällä paikalla. Se näyttää näistä tykkäävän kun pyöritään ja tehdään koko ajan kaikenlaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti