sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Jälkikausi avattu

Kaksi viikkoa aiempia vuosia myöhemmin päästiin aloittamaan jälkitreenit. Otettiin pitkällä kaavalla, jälki, esineruutu ja vähän tottelevaisuuttakin Pärnävaaran maisemissa.

Esineruutu oli ensimmäiseksi. Ruutu oli aika pieni, ensin alaspäin ja sitten ylös. Esine takakulmassa. Tassu näki ihmisen tulevan ruudusta, mutta ei esineen viemistä. Se lähti täyttä vauhtia, kierteli ruutua vähän liiankin kovaa ja meni monta kertaa ihan esineen läheltä. Kävi kerran lähetyspaikallakin mutta jatkoi samaa vauhtia uudestaan ruudun kiertämistä ja löytyihän se sieltä. Palautti myös kovaa vauhtia. Se oli ihan supersuoritus ja toista ei sitten tehty.

Raikun esineruutu puolestaan oli pelkkää räpellystä, lähti reippaasti mutta ei edennyt tarpeeksi kauas, palasi ja toisella lähetyksellä jäi seisomaan aika eteen. Lähdin vähän matkaa ruutuun, mutta edelleenkään se ei oikein irronnut. Vasta kun menin ruudun puoliväliin Raiku eteni takanurkkaan ja löysi esineen.

Tottelevaisuudessa Raiku ensin treenasi Närrin kanssa paikkamakuuta - tosin siihen Raiku ei treeniä tartte. Sitten tehtiin vähän seuraamista, pk-luoksetuloa ja loppuun eteenmeno. Siinäkään Raiku ei alkuun edennyt mihinkään, satuin kerran treenatessa kieltämään kun lähti ihan vinoon ja nyt sitten arveli että ei voi mennä ollenkaan. Se on semmoinen. Tassu teki ensin maahanmenoja ilman seuraamista pallopalkalla, tästä se tykkää. Siitä sitten vauhdista muutamien askelten seuraamisia, nyt oli hyvä ilme ja vähän jopa edisti. Luoksetuloa ja yritettiin löytää tapa, jolla se tulee kovaa loppuun asti. Lopuksi Tassullekin vietiin eteenmenoon pallo ja siitä se tykkäsi - saa juosta kovaa.

Jäljet aloitti Tassu. Tassun jälki kulki männikössä, vähän alamäkeen koko ajan. Jana oli hieno, varmaan ensimmäisen kerran nosti jäljen noin 5 metrin janalta ja lähti suoraan oikeaan suuntaan. Keppejä oli viisi, kolmen ohi olisi mennyt mutta pysäytin - ehkä olisi pitänyt ennen jälkeä vähän muistutella keppejä. Tassu meni maahan kepin eteen, mutta päätti ilmeisesti että se ei ole riittävä ilmaisu ja joka kepille myös haukkui. Kerran se vähän harhaantui mutta muuten seurasi todella hyvin jälkeään. Hyvä alku :)

Tänään ei ollut Raikun päivä jäljelläkään. Ensin janalla se ei meinannut bongata koko jälkeä, sitten vähän harhaili ja lopulta kyllä oli selvästi jäljellä mutta kuudesta kepistä kulki ihan pokkana viiden yli. Loppupurkille kyllä pysähtyi. Siinä jäljessä olivat kaikki Raikulla koskaan olleet ongelmat, joten tästä kohti parempaa. Merkattuja keppejä ja selkeitä janoja. Ehkä se siitä.

Oli kivaa treenata ihan melkein lämpimässä säässä. Ja loppuun koirat saivat vähän aikaa mekkaloida metsikössä ja parkkipaikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti