sunnuntai 15. helmikuuta 2015

RTK1 Raiku

Käytiin rallytokoturneella, kaksissa kisoissa viikonloppuna. Oikein Jyväskylässä asti. Lauantaina Raikun saalis oli 98 pistettä, yksi hihnan kiristyminen. Sunnuntaina 96 pistettä, yksi hihna ja maaliintulon jälkeen kaadettiin spiraalin törppö, kun menin kehumaan Raikua liian aikaisin ja se siitä riehaantui. Mutta se teki varmaa työtä, hienoa seuraamista hyvässä kontaktissa ihan koko ajan ja tuloksena toinen ja kolmas hyväksytty rata ja koulutustunnus RTK1. Hankalimpia sille olivat eteentulot ja oikealta vasemmalle kierto sekä peruutusaskeleet, kun sitä täytyy "estää" siirtymästä suoraan vasemmalle sivulle. Sen mielestä niin nyt vaan yksinkertaisesti pitäisi tehdä, ja se ottaa stressiä kun maailmanjärjestys järkkyy. Molemmissa kisoissa oli sama tuomari, Minna Hillebrand, ja molempiin tulospapereihin oli kirjoitettu "kauniisti ohjattu". No, eihän Raikua voi rumasti ohjatakaan, sen herkkä sielu kärsisi niin että se ei tekisi enää mitään.

Seurattiin sitten ylempiäkin luokkia kun kerran sinne asti oli menty. Aika alkutekijöissään olevilla seuraamisilla avoimessakin luokassa kisattiin, mikä sitten näkyi useina riittämättöminä pisteinä ja keskeyttämisinäkin, kun koira ei kerta kaikkiaan suostunut tekemään mitään mitä siltä pyydettiin ja mihin sitä hirveästi yritettiin houkutella. Mestariluokassa oikealla seuraamista oli todella pitkät pätkät ja oikealla tehtiin myös maahanmenoja, spiraaleja ja vaikka mitä. Samoin puolenvaihtoliikkeitä oli vaikka kuinka paljon ja vaikka minkälaisia. Eli jos sinne haluaa, oikealla seuraaminen on oikeesti opetettava koiralle. Siellä laji muuttuu jo tosi haastavaksi, vaikka alokkaassa ei kovin kummoista osaamista tulokseen vaaditakaan.

Jyväskylässä oltiin yötä ihan keskustassa sijaitsevassa hotellissa. Ilta- ja aamulenkillä kierreltiin ympäri kaupungin keskustaa. Tai no, edettiin aina muutama metri kun metsäläiskoira pysähtyi ja jäi jumiin johonkin hajuun. Ja sitten seuraavaan, ja seuraavaan. Pitäisiköhän sitä käyttää vähän enemmän ihan vaikka Joensuun keskustassa?

2 kommenttia:

  1. Onnea kirjainyhdistelmästä, se on varmaan jotain hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on kato titteli ja nehän on aina hienoja.

      Poista