torstai 28. helmikuuta 2013

3 x jaakotus + vähän tokoa

Agilitytunnilla treenattiin tänään uudenlaisia jaakotuksia, joissa uutuutena oli ohjaaminen koiran puoleisella, ei vastakkaisella kädellä. Radassa näitä jaakotuksia oli kolme.

Ensimmäinen jaakotus oli heti aloituksessa, ja toinen neloshypyllä. Rata aloitettiin siten kuviolla jaakotus, valssi, jaakotus ja molemmat jaakotukset koiranpuoleisella kädellä. Tätä kuviota väännettiin muutama kerta, mutta sitten se onnistui useita kertoja ihan tosta noin vaan :) Raikulle siinä ei taaskaan ollut mitään ongelmaa, se kääntyy just niin hyvin kuin sitä ohjaa. Kolmas jaakotus oli kasihypyllä ja siinä jo oltiin niin professionaaleja uuden jaakotuksen kanssa, että onnistui kerrasta ja vielä uusinnassakin. Muuten rata olikin sitten kivaa jouksurataa, ja lopun kiemuratkin Raiku teki tosi sutjakkaasti, koko ajan hyvässä vauhdissa. Oli hauska rata, kerrankin sellainen uusi tekniikka jonka myös oppi ja joka selvästi toimi :)

***

Maanantaina käytiin Tokmannilla tokoilemassa. Raiku teki taas avoimen settiä. Seuraaminen oli alkuun vähän tahmeaa, huonosti viritelty selvästi, mutta Raiku paransi loppua kohti, mikä tietty on ihan positiivista. Luoksari hyvä, hetken kyllä arpoi lähtisikö ekalla käskyllä vai ei, mutta lähti kuitenkin. Pysäytys hyvä, ehkä vähän ennakoi. Kaukot kokonaisena, hyvä. Noudossa ensin varasti ja käskin takaisin. Sitten ei varastanut, mutta alkoi epäröidä palautuksessa, hidasteli ja pysähtyi kun ei tiennyt tekikö oikein vai ei. Otettiin sitten yksi pelkkä palautus niin että Kaisa piteli Raikua ja laittoi kutsuttaessa kapulan suuhun. Näin saa aina hyvän vauhdin. Loppuun vähän ruutua, ensin purkille, sitten ilman. Meni ilman purkkiakin, mutta ei kyllä tainnut tajuta mitä on tekemässä. Paikallamakuussa taas alun onglma: tuijotteli Urhoa -> ei kontaktia -> maahan toisella käskyllä ihan vinoon. Paikallaolossa itsessään ei olut ongelmaa. Olisi pitänyt muistaa tehdä "katso koiraa" -harjoitusta, se toimii aina.

***

Tänään vielä agilityn jälkeen pari noutoa, joissa ensin varasti, sitten odotti käskyä. Tämä on selvästi ihan herrassaan. Ja kun kerran aloitettiin, tehtiin yksi hyvä luoksari ja yhdet kaukovaihdot takapalkalla. Raiku jaksoi hyvin, kun tokoilemalla pystyi siirtämään inhottavaa autoon menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti