sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kaikenlaista

Muutamia kertoja on käyty Linnunlahdella ja muutamia kertoja rallitreeneissä. Tassun seuraaminen on edistynyt - silloin kun se pystyy keskittymään se seuraa hyvällä paikalla ja hyvässä kontaktissa. Pienikin häiriö kyllä saa sen pois kontaktista mutta ehkä siellä jokin idea alkaa olla. Merkin kierto on myös edistynyt, lähtee aika kaukaakin. Tähän auttoi pallopalkkaan siirtyminen. Raiku on treenannut ralliliikkeitä ja kyllä se niitä osaakin. Lauantaina käytiin kokeissakin, mutta emäntä hommasi 30 virhepistettä suorittamalla kylttejä väärin ja antamalla Raikulle vääriä käskyjä, joten nolliksi meni. Mestariluokassa Raiku oli nollakoirana (koirana joka on käytösruudussa ensimmäisen koiran suorittaessa radan ja suorittaa radan viimeisen koiran ollessa käytösruudussa). Tämä rata meni yllättävänkin hyvin, jopa puolenvaihto edessä onnistui. Osin rata oli sama kuin voittajassa ja uusinnassa emäntäkin osasi tehdä kyltit oikein.

Tänään käytiin lauantaisen tuomarin Krista Karhun koulutuksessa. Jokaisella koiralla oli 20 minuuttia. Raikun kanssa treenattiin edessä peruuttamista ja siinä lähinnä matkan kasvattamista, muutenhan Raiku peruuttaa ihan suoraan. Ohjeeksi saatiin (luullakseni) se, että pitää vaan vaatia ja palkata kun koira on vielä liikkeessä. Toisena otettiin oikealla seuraaminen, siinä Raikulla on kaikkein suurimmat ongelmat. Siinä saatiin ohjeeksi että se pitää aloittaa ihan alkeista ja että oikotietä ei ole. Siis perusasentoa häiriöissä, oikean ja suoran perusasennon vaatimista ja vain siitä palkkaamista. Sitten askeleita. Palkka oikeasta taskusta ja kädestä. Kädellä houkuttelu pois eli pitää häivyttää oikealtakin "namikäsi". Eli treeniin vaan.

Tassu vietti lauantain ja sunnuntaiaamun lähinnä autossa, joten jotta sekin sai jotain hommata ajettiin Raikun koulutuksen jälkeen Pärnavaaralla mettään ja tein Tassulle pitkästä aikaa jäljen, Raiku sai tyytyä tällä kertaa vain ralliin. Jälki vanheni noin tunnin. Yhdessä kohdassa se ylitti hiekkatien, jota pitkin meni kaksi sauvakävelijää melkein heti jäljen tekemisen jälkeen. Siis harha. Jäljen Tassu nosti hienosti ja jälki oli muuten ihan täydellinen mutta keppi-ilmaisu oli päässyt vähän ruostumaan. Se merkkasi kepit ja jäi siihen haistelemaan ympäriinsä, joka kepillä se piti pyytää maahan. Harha sen sijaan ei tuottanut Tassulle minkäänlaista ongelmaa, vähän nuuhkaisi siihen suuntaan ja jatkoi sitten omaansa. Parissa kohdassa Tassu vähän pyöriskeli mutta löysi aika heti takaisin. Se oli kiva rauhallinen jälki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti